De temperatuur op 24 juni 1908 lag tussen 13,3 °C en 24,1 °C en was gemiddeld 18,0 °C. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
27 januari » Ontdekking van de Jupitermaan Pasiphae door Philibert Jacques Melotte.
15 februari » Goedkeuring van de Missionarissen van Afrika of Witte Paters door Paus Pius X.
29 juni » Oprichting van de Congregatie voor de Sacramenten van de Romeinse Curie door Paus Pius X.
12 juli » Noorwegen en Zweden spelen beide de allereerste officiële interland uit hun geschiedenis. Het onderlinge vriendschappelijke duel in Göteborg eindigt in een 11-3 overwinning voor Zweden.
5 oktober » Oostenrijk-Hongarije annexeert Bosnië, dat vanaf 1878 een condominium was, bestuurd samen met het Ottomaanse Rijk.
18 oktober » België annexeert de Kongo-Vrijstaat.
Trouwdag 21 oktober 1934
De temperatuur op 21 oktober 1934 lag tussen 11,4 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 0,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
9 februari » Het eerste kassucces van de Nederlandse geluidsfilm, 'De Jantjes' gaat in première.
23 februari » Leopold III wordt na de dood van zijn vader Albert I koning der Belgen.
1 april » Bonnie en Clyde vermoorden twee jonge highway patrol-agenten nabij Grapevine (Texas).
28 mei » In Canada wordt de Dionne-vijfling geboren.
1 september » De Spelling-Marchant wordt ingevoerd.
9 oktober » Moord op koning Alexander I van Joegoslavië in Marseille tijdens een staatsbezoek aan Frankrijk. Ook de Franse minister van buitenlandse zaken Louis Barthou komt bij de aanslag om het leven.
Dag van overlijden 14 juli 1977
De temperatuur op 14 juli 1977 lag tussen 11,6 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (21%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
17 januari » Gary Gilmore wordt in Utah voor roofmoord door een executiepeloton doodgeschoten. Het is de eerste executie in de VS in tien jaar.
11 juni » De Nederlandse overheid maakt een einde aan de Zuid-Molukse treinkaping bij De Punt en de gijzeling van een lagere school in Bovensmilde. Bij de bestorming van de trein komen twee gegijzelden en zes kapers om.
21 juli » Begin van een zesdaags gewapend grensconflict tussen Egypte en Libië.
26 juli » De dertienjarige David Morgan zwemt van Dover naar Calais.
31 augustus » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland met 4-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Ruud Geels scoort tweemaal in Nijmegen. Doelman Jan van Beveren speelt zijn 32e en laatste interland voor Oranje.
26 november » De dames Snip en Snap treden, na veertig jaar, voor het laatst op.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Mark Apeldoorn, "Mark Apeldoorn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/mark-apeldoorn-family-tree/P1518.php : benaderd 14 mei 2025), "Hillegonda MEIJER-Zandbergen (1908-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.