De temperatuur op 15 maart 1918 lag tussen -1.6 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 2,1 mm neerslag. Er was 6,1 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 maart » De Sovjet-Unie verruilt Petrograd als hoofdstad voor Moskou.
1 april » Oprichting van de Royal Air Force in het Verenigd Koninkrijk.
17 juli » De Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin worden, na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
Trouwdag 10 december 1938
De temperatuur op 10 december 1938 lag tussen 2,3 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 0,4 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Het Belgisch Vakverbond, voorloper van het ABVV, wordt opgericht.
13 maart » De nieuwe Oostenrijkse kanselier Arthur Seyss-Inquart proclameert de anschluss van Oostenrijk bij nazi-Duitsland waarna het de oostprovincie (Ostmark) van het Derde Rijk wordt genoemd.
12 juni » Opening van het gerenoveerde Stade Chaban-Delmas in de Franse stad Bordeaux.
23 september » De Ara Pacis Augustae wordt voor de tweede keer in zijn bestaan ingewijd. Sindsdien is het een van de beroemdste Romeinse monumenten.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
30 oktober » Het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, wordt uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.
Dag van overlijden 11 februari 1961
De temperatuur op 11 februari 1961 lag tussen 6,4 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 4,4 mm neerslag gedurende 3,8 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (6%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
11 april » Begin van het proces tegen Adolf Eichmann in Jeruzalem.
21 april » De Nederlander Dirk Stikker wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO.
9 mei » Koningin Juliana stelt de Gerbrandytoren in gebruik; deze toren in IJsselstein is beter bekend als de zender Lopik.
31 mei » Oprichting van de Republiek van Zuid-Afrika.
19 juni » Het Britse protectoraat Koeweit wordt onafhankelijk.
2 december » Anton Geesink doorbreekt de Japanse hegemonie in het judo en wordt de eerste niet-Japanse wereldkampioen bij de wereldtitelstrijd in Parijs.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tracy Lynes, "Lynes/Parr Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lynes-parr-family-tree/P619.php : benaderd 6 mei 2025), "Cecil Willie Gregory (1918-1961)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.