De temperatuur op 18 juli 1867 lag rond de 18,1 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 15 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 71%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
30 maart » Om tien uur 's ochtends wordt de aankoop van Alaska (Alaska purchase) gesloten. Later dat jaar op 18 oktober wordt het gebied door het Keizerrijk Rusland overgedragen aan de Verenigde Staten. Het zou echter tot 1903 duren voordat de grens met Canada definitief wordt vastgelegd.
1 april » Singapore wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
1 juli » De Dominion Canada wordt gevormd doordat Upper Canada (Ontario), Lower Canada (Quebec), New Brunswick en Nova Scotia samengevoegd worden tot een confederatie.
20 juli » In Uruguay wordt de stad Rivera gesticht, vernoemd naar José Fructuoso Rivera.
2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
18 oktober » De Verenigde Staten kopen Alaska van Rusland.
Trouwdag 17 maart 1886
De temperatuur op 17 maart 1886 lag rond de 2,1 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 78%. Bron: KNMI
8 april » De Duitser Carl Gassner verkrijgt octrooi op de droge zinkbatterij.
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
23 juli » De eerste auto's van Gottlieb Daimler komen op de markt.
1 september » Verheffing van het Bisdom Colombo tot Aartsbisdom Colombo en oprichting van de bisdommen Jaffna en Kandy in Ceylon
4 september » De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
28 oktober » Het Vrijheidsbeeld in New York wordt ingehuldigd.
Dag van overlijden 27 oktober 1945
De temperatuur op 27 oktober 1945 lag tussen 7,3 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 11,8 mm neerslag gedurende 4,3 uur. Er was 0,6 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
30 januari » In de Oostzee wordt het schip de Wilhelm Gustloff getorpedeerd. Van de naar schatting vijf- tot zevenduizend opvarenden aan boord overleven slechts 1239 personen de ramp. De ondergang van de Wilhelm Gustloff is de grootste scheepsramp uit de geschiedenis.
23 februari » Amerikaanse mariniers planten de vlag op Iwo Jima.
12 maart » Fusillade van 30 politieke gevangenen op het Weteringplantsoen te Amsterdam.
15 april » Encycliek Communium Interpretes Dolorum van Paus Pius XII met een oproep tot gebed voor de vrede in de maand mei.
1 juni » Eerste nummer van de Geldersch-Overijsselsche Courant, een krant voor de Noordelijke Achterhoek, Zuid-Twente met een aparte editie Haaksbergen, Diepenheim en Markelo.
30 september » De Finse atleet Viljo Heino verbetert in Turku het werelduurrecord atletiek: in één uur tijd loopt hij 19.339 meter.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P2765.php : benaderd 7 mei 2025), "Jesse Benson Starr (1867-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.