De temperatuur op 21 september 1928 lag tussen 2,8 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 2,4 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
15 juli » De Luxemburgse wielrenner Nicolas Frantz wint de 22e editie van de Ronde van Frankrijk.
11 augustus » Marie Braun wint tijdens de Olympische Spelen van Amsterdam goud op de 100 meter rugslag. Ook ruiter Charles Pahud de Mortanges, de ruiterequipe en bokser Bep van Klaveren winnen goud.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Batacazo, de voorloper van Deportivo Maldonado.
29 augustus » Oprichting van de Hondurese voetbalclub Club Deportivo Motagua uit de hoofdstad Tegucigalpa.
6 oktober » Chiang Kai-shek wordt president van Kwomintang-China.
22 november » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Be Quick '28 uit Zwolle.
Trouwdag 9 juni 1972
De temperatuur op 9 juni 1972 lag tussen 6,2 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 3,1 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 3,1 uur zonneschijn (19%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
10 januari » President Joseph-Désiré Mobutu van Zaïre verandert zijn naam in Sese Seko kuku Ngbendu wa za Banga, vrij vertaald "de sterke, krachtige leider die het land naar voorspoed zal brengen".
24 januari » Shoichi Yokoi, een Japanse soldaat, wordt na 27 jaar ontdekt op Guam.
3 mei » Verdediger Dick Schneider maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke wedstrijd in Rotterdam tegen Peru (3-0). Doelpuntenmaker Jan Klijnjan (1-0) speelt zijn elfde en laatste interland voor Oranje.
15 juni » De 37-jarige Ulrike Meinhof, kopstuk van de Baader-Meinhof-groep, wordt aangehouden in Hannover, samen met de 27-jarige onderwijzer Gerhard Müller.
10 september » Bisschopswijding van Herman Münninghoff, Nederlands bisschop van Jayapura in Indonesië.
14 december » Eugene Cernan verlaat als (tot nu toe) laatste bezoeker de maan om met de Apollo 17 naar de aarde terug te keren.
Dag van overlijden 22 juni 2010
De temperatuur op 22 juni 2010 lag tussen 4,3 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 14,6 uur zonneschijn (87%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
27 januari » Door een gasexplosie stort in Luik een appartementsgebouw in. De balans is 14 doden en meer dan 20 gewonden.
28 januari » Cindy Klassen wordt de beste schaatsster ooit op de Adelskalender.
12 maart » Wouter Bos (PvdA) trekt zich terug uit de landelijke politiek. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin.
7 mei » Chili wordt lid van de OESO.
10 september » Première van de eerste Klingon-opera ’u’ in Den Haag.
10 oktober » De Nederlandse Antillen houden op te bestaan. Curaçao en Sint Maarten worden nieuwe landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) krijgen de status bijzondere gemeente van Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P15591.php : benaderd 14 mei 2025), "Anna Esther Brewer (1928-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.