De temperatuur op 1 januari 1864 lag rond de -1.4 °C. De winddruk was 14 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 68%. Bron: KNMI
25 juni » In Den Haag wordt de eerste tramlijn in Nederland, een paardentram, geopend.
20 november » Zaligverklaring van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
29 november » In Colorado brengen vrijwilligers onder leiding van kolonel John Chivington ten minste 400 Cheyenne en Arapahoe Indianen om bij Sand Creek, waar ze met toestemming een kamp hadden opgeslagen.
30 november » Slag bij Franklin, Tennessee.
16 december » Slag bij Nashville: Noordelijke troepen van de Unie onder bevel van generaal George Henry Thomas verslaan de Geconfedereerden in David County (Tennessee).
Trouwdag 31 maart 1885
De temperatuur op 31 maart 1885 lag rond de 6,5 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 75%. Bron: KNMI
1 april » Het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt voor het eerst als dagblad.
3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
17 juni » Het Vrijheidsbeeld komt aan in de haven van New York.
1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
10 november » Demonstratie van de eerste motorfiets door bouwer Gottlieb Daimler.
Dag van overlijden 3 november 1937
De temperatuur op 3 november 1937 lag tussen 4,7 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 0.7 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
16 maart » Willy Walden en Piet Muijselaar treden voor het eerst op als de dames Snip en Snap.
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
21 april » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Universidad Católica.
17 mei » In Solna wordt het Råsunda Stadion geopend.
21 september » J.R.R. Tolkien publiceert De Hobbit.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
Dag van begraven 6 november 1937
De temperatuur op 6 november 1937 lag tussen 6,7 °C en 9,9 °C en was gemiddeld 8,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
7 januari » Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld in de Sint-Jacobskerk in Den Haag. De Maastrichtste 7 Januaristraat verwijst hiernaar.
23 mei » In Guadalajara, Mexico, wordt de Nationaal Synarchistische Unie (UNS) opgericht.
11 juli » De Nederlander J.K. Hoekstra vestigt het huidige Nederlandse record zweefvliegen (duurvlucht) door 24 uur en 3 minuten in de lucht te blijven.
14 juli » Oprichting Hockeyclub 's-Hertogenbosch.
20 juli » In Cali (Colombia) wordt het Estadio Pascual Guerrero officieel in gebruik genomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P15319.php : benaderd 10 mei 2025), "Emma Elizabeth SCHOLEY (1864-1937)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.