De temperatuur op 1 april 1895 lag rond de 4,3 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
10 augustus » Groot-Brittannië, Eerste Proms-concert.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
Trouwdag 15 november 1916
De temperatuur op 15 november 1916 lag tussen -1,3 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 2,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 februari » Wales wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Cardiff en het Bisdom Menevia.
15 maart » Amerikaanse troepen vallen Mexico binnen in een poging revolutionair Pancho Villa te pakken te krijgen.
17 juli » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de eerste editie van de Copa América door naaste concurrent Argentinië in de slotwedstrijd op 0-0 te houden.
28 augustus » Italië verklaart de oorlog aan Duitsland.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
2 december » De Franse generaal Joseph Joffre wordt vervangen door Robert Nivelle als stafchef van het Franse leger.
Dag van overlijden 6 november 1979
De temperatuur op 6 november 1979 lag tussen 2,5 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 6,6 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (17%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
13 februari » Vooral Noordoost-Nederland wordt getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.
28 maart » Kees Kist, John Metgod en Jan Peters scoren in Eindhoven voor het Nederlands voetbalelftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland.
28 augustus » In Nijmegen klapt een lege passagierstrein op een sneltrein met passagiers op het eenzelfde spoor ter hoogte van de landbouwbuurt. Hierbij vallen in totaal 7 doden.
26 september » Het Nederlands voetbalelftal wint in Rotterdam het oefenduel tegen België met 1-0 door een doelpunt van Jan Poortvliet. Middenvelder Wim van Hanegem speelt zijn 52ste en laatste interland voor Oranje. Debutanten zijn Michel van de Korput, Michel Valke en Ben Wijnstekers.
21 oktober » Paus Johannes Paulus II bezoekt Pompeï en Napels.
26 oktober » De Zuid-Koreaanse president Park Chung Hee wordt in Seoel doodgeschoten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P13297.php : benaderd 14 mei 2025), "Bridget Irene Barrett (1895-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.