De temperatuur op 27 mei 1919 lag tussen 5,8 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (60%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 januari » Oprichting van de Tunesische voetbalclub Espérance Sportive de Tunis.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
1 augustus » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
Trouwdag 4 juli 1953
De temperatuur op 4 juli 1953 lag tussen 12,0 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 7,8 uur zonneschijn (47%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
11 januari » De Oostenrijkse schansspringer Sepp Bradl wint de eerste editie van de Vierschansentoernooi.
7 september » Nikita Chroesjtsjov leider van de Communistische partij in de Sovjet-Unie.
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
6 november » Het laatste dijkgat na de watersnoodramp van 1953 wordt gesloten bij de plaats Ouwerkerk.
20 november » De Amerikaanse testpiloot Scott Crossfield vliegt als eerste tweemaal zo snel als het geluid.
1 december » Hugh Hefner geeft het eerste nummer van Playboy uit. De oplage bedraagt 70.000 exemplaren.
Dag van overlijden 28 mei 2013
De temperatuur op 28 mei 2013 lag tussen 9,0 °C en 21,6 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 13,1 uur zonneschijn (81%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
30 januari » Een van de rijkste mensen van Zuid-Afrika, Patrice Motsepe, kondigt aan dat hij de helft van zijn rijkdom weg gaat geven om het leven van de armen te verbeteren.
15 februari » In het Oeralgebied in de buurt van de plaats Tsjeljabinsk komt een meteoroïde de dampkring binnen. Vele honderden mensen raken gewond.
20 april » John Ewbank meldt via Twitter helemaal klaar te zijn met de kritiek op het koningslied en trekt het in. Twee dagen later meldt het Nationaal Comité Inhuldiging toch vast te houden aan het lied.
26 juni » Tsachia Elbegdorzj wordt met een kleine meerderheid van de stemmen herkozen als president van Mongolië. Hij verslaat onder anderen voormalig worstelkampioen Bat-Erdene Badmaanjamboegin van de Mongoolse Volkspartij.
4 juli » Met de steun van de regering tekenen de vakbonden en werkgevers van de mijnen in Zuid-Afrika een akkoord dat een einde moet maken aan het geweld.
3 augustus » Achilles '29 debuteert als eerste amateurvoetbalclub in het betaald voetbal in de wedstrijd tegen FC Emmen. De wedstrijd eindigt in 2-2.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P13251.php : benaderd 13 mei 2025), "John Jacob Allmaras (1919-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.