De temperatuur op 25 december 1889 lag rond de 6,5 °C. De winddruk was 10 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
8 januari » Herman Hollerith krijgt octrooi op de tabelleermachine.
6 mei » De Eiffeltoren wordt officieel geopend.
3 juli » De paardentram van de UTM (Utrechtse Tram-Maatschappij) wordt feestelijk geopend.
14 juli » Stichting van de Tweede Internationale in Parijs.
6 september » In Antwerpen ontploft de patroonfabriek Corvilain. Er vallen 95 slachtoffers.
6 oktober » Opening van het cabaret de Moulin Rouge in Parijs.
Dag van overlijden 4 februari 1957
De temperatuur op 4 februari 1957 lag tussen 5,9 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 5,6 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
13 januari » Het speelgoedbedrijf Wham-O produceert de eerste frisbee.
28 februari » Guust Flater verschijnt voor het eerst in het weekblad Robbedoes.
20 maart » Éamon de Valera wordt voor de derde keer Taoiseach (premier van Ierland).
16 juli » De eerste supersonische transcontinentale vlucht van Californië naar New York in 3 uur, 23 minuten en 8 seconden door John Glenn.
13 oktober » De Amerikaanse actrice Jayne Mansfield verricht op Het Kasteel de aftrap van de voetbalwedstrijd tussen Sparta en DOS. De spelers van de Rotterdamse club zijn zo onder de indruk van de zwoele kus op de mond van aanvoerder Rinus Terlouw dat Sparta met 7-1 verliest.
5 december » Zwarte Sinterklaas, de Nederlanders worden gesommeerd Indonesië te verlaten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P13045.php : benaderd 11 mei 2025), "Alfred Cocking (1889-1957)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.