De temperatuur op 10 april 1914 lag tussen 8,7 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 4,0 mm neerslag. Er was 5,7 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
5 januari » In de autofabrieken van Henry Ford wordt de achturige werkdag ingevoerd.
25 mei » Paus Pius X creëert dertien nieuwe kardinalen, onder wie zijn opvolger, de Italiaanse aartsbisschop van Bologna Giacomo della Chiesa.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
28 juli » Oostenrijk-Hongarije verklaart Servië de oorlog, daarmee begint de Eerste Wereldoorlog.
1 september » De laatste Amerikaanse trekduif, een duivin genaamd Martha, sterft in de Cincinnati Zoo. Daarmee is de soort uitgestorven.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
Trouwdag 2 juli 1966
De temperatuur op 2 juli 1966 lag tussen 7,9 °C en 24,4 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 11,6 uur zonneschijn (70%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
18 januari » Indira Gandhi wordt tot premier van India gekozen.
31 maart » De Sovjet-Unie lanceert Loena 10, de eerste ruimtesonde die in een baan om de maan komt.
19 april » De Amerikaanse chirurg Michael DeBakey voorziet een patiënt van een plastic kunsthart. De patiënt overlijdt enkele dagen later.
13 augustus » Het Centrale Comité van de Chinese Communistische Partij kondigt de "Culturele Revolutie" aan.
20 oktober » In België wordt de parlementaire commissie tot verbetering van de betrekkingen tussen de taalgemeenschappen geïnstalleerd.
31 oktober » Publicatie van de Open brief uit 1966 over de Vrijmaking in 1944 waarmee de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt werden verdeeld in kerken "binnen verband" en kerken "buiten verband".
Dag van overlijden 14 maart 2001
De temperatuur op 14 maart 2001 was gemiddeld 5,4 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (33%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
4 januari » Het spel RuneScape wordt gelanceerd door Jagex.
22 februari » De Amerikaanse film Hannibal haalt de hoogste bezoekcijfers die ooit in Nederland bij een première zijn gerealiseerd.
28 juni » Slobodan Milošević wordt uitgeleverd aan het Joegoslavië-tribunaal.
3 juli » De Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden verleent toestemming voor het huwelijk van Willem-Alexander, de Nederlandse prins van Oranje, met Máxima Zorreguieta.
1 september » De 1-0 nederlaag van het Nederlands elftal in en tegen Ierland leidt uiteindelijk tot uitschakeling van het WK van 2002. De definitieve uitschakeling is 5 september. Voor het eerst in zestien jaar is Nederland niet van de partij op een eindtoernooi.
24 oktober » In de Gotthardtunnel voltrekt zich een zwaar ongeluk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P12740.php : benaderd 13 mei 2025), "Edward William Laing (1914-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.