De temperatuur op 18 maart 1917 lag tussen 2,1 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 2,0 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
16 januari » De Duitse minister van buitenlandse zaken verstuurt het Zimmermanntelegram aan Mexico met het verzoek zich aan de kant van de Centrale Mogendheden te scharen in de Eerste Wereldoorlog.
28 januari » Het Amerikaanse leger staakt de zoektocht naar Pancho Villa.
30 april » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Progreso.
5 juli » Het Aardappeloproer in Amsterdam mondt uit in een veldslag op het Haarlemmerplein, waarbij militairen het vuur openen op de menigte. De opstand wordt neergeslagen. Er vallen 9 doden en 114 gewonden
6 december » Finland en Litouwen verklaren zich onafhankelijk van Rusland.
8 december » De Turken, onder bevel van Erich von Falkenhayn, plannen een aanval op de Britse linies van Edmund Allenby. De Slag om Jeruzalem is begonnen.
Trouwdag 10 maart 1945
De temperatuur op 10 maart 1945 lag tussen 5,3 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.4 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
26 april » Alle Limburgse mijnen worden onder staatsbeheer geplaatst.
11 juni » De laatste Duitse troepen op Schiermonnikoog worden afgevoerd.
26 juni » Het Handvest van de Verenigde Naties wordt ondertekend in San Francisco.
30 juli » Het Amerikaanse schip USS Indianapolis wordt als laatste schip in de Tweede Wereldoorlog getorpedeerd en zinkt.
2 september » De Democratische Republiek van Vietnam verklaart zich onafhankelijk van Unie van Indochina.
13 november » Soekarno wordt gekozen tot president van de republiek Indonesië.
Dag van overlijden 20 juli 2000
De temperatuur op 20 juli 2000 lag tussen 9,1 °C en 22,2 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 11,4 uur zonneschijn (71%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Zonenummers worden verplicht in België bij elk telefoongesprek in het binnenland.
2 maart » De Britse minister Jack Straw beslist dat de Chileense ex-dictator Augusto Pinochet niet kan worden uitgeleverd aan Spanje
24 september » Filip Dewinter wordt besmeurd met chocolade door anti-fascisten in het interview in discussieprogramma Buitenhof.
17 oktober » De Zimbabwaanse regering schakelt het leger in om rellen in de hoofdstad Harare de kop in te drukken. Een reeks van zwarte buitenwijken is voor de tweede opeenvolgende dag het toneel van protesten tegen de stijgende prijzen voor brood en openbaar vervoer.
2 november » Het ISS wordt vanaf nu permanent bewoond.
20 november » Marat Safin lost Pete Sampras na tien weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Rus moet die positie na twee weken weer afstaan aan Gustavo Kuerten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P12118.php : benaderd 14 mei 2025), "Glenn F Riever (1917-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.