De temperatuur op 22 december 1886 lag rond de -1,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 84%. Bron: KNMI
8 april » De Duitser Carl Gassner verkrijgt octrooi op de droge zinkbatterij.
3 juli » Carl Benz maakt een proefritje met zijn eerste auto, te Mannheim.
1 september » Verheffing van het Bisdom Colombo tot Aartsbisdom Colombo en oprichting van de bisdommen Jaffna en Kandy in Ceylon
4 september » De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
28 oktober » Het Vrijheidsbeeld in New York wordt ingehuldigd.
Trouwdag 18 december 1917
De temperatuur op 18 december 1917 lag tussen -6,0 °C en 1,0 °C en was gemiddeld -2,4 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
30 april » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Progreso.
14 september » Na de revolutie in februari van 1917 wordt de republiek in Rusland uitgeroepen.
14 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint ook de tweede editie van de Copa América. In de slotwedstrijd wordt naaste concurrent Argentinië met 1-0 verslagen.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
25 december » De Turken zetten de laatste grote aanval in op Jeruzalem. De bezetters, de Britse troepen, winnen de slag.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Dag van overlijden 11 juni 1974
De temperatuur op 11 juni 1974 lag tussen 7,8 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 6,3 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
3 maart » Turkish Airlines-vlucht 981, uitgevoerd met een Douglas DC-10 stort neer bij Parijs, alle 346 inzittenden komen om.
9 april » Opening van het Ghenceastadion, een voetbalstadion in Boekarest, Roemenië en de thuisbasis van Steaua Boekarest.
26 juni » Het Nederlands voetbalelftal verslaat ook Argentinië bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Het groepsduel in Gelsenkirchen eindigt in 4-0, onder meer door twee doelpunten van Johan Cruijff.
3 juli » Het Nederlands voetbalelftal wint met 2-0 van Brazilië bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Johan Neeskens en Johan Cruijff scoren in Dortmund.
9 augustus » De tanker Metula van de Curaçaosche Scheepvaart Mij. uit Willemstad loopt aan de grond in de Straat Magellaan bij Zuid-Chili. 53.000 ton ruwe olie vervuilt de stranden van Vuurland en tot 40.000 pinguïns komen om.
20 november » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Italië in Rotterdam met 3-1 in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal 1976, onder meer door twee doelpunten van Johan Cruijff.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P10936.php : benaderd 10 mei 2025), "Charles Louis Eckert (1886-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.