1 januari » In Duitsland wordt het Bürgerliches Gesetzbuch van kracht.
15 april » In Parijs opent de Exposition Universelle, de grootste wereldtentoonstelling ooit in Europa, haar deuren. Vooral nieuwigheden zoals elektriciteit en film trekken veel belangstelling. De eerste Parijse metro is nog een blijvende herinnering aan deze grote tentoonstelling.
29 mei » Ndjamena, de hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, wordt gesticht door de Franse commandant Émile Gentil onder de naam Fort Lamy.
3 november » De arts W. Poolman sticht de eerste afdeling van het Groene Kruis.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
16 december » Frankrijk en Italië sluiten een geheim verdrag om de invloedssfeer van beide landen in Noord-Afrika te verdelen.
Trouwdag 5 juni 1920
De temperatuur op 5 juni 1920 lag tussen 5,6 °C en 13,5 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
29 juni » Bij Den Oever wordt de eerste bak zand in zee gestort voor de Amsteldiepdijk naar Wieringen. Dit kan gezien worden als voorbereiding voor de Afsluitdijk.
26 juli » Frankrijk trekt de hoofdstad van Syrië binnen om Feisal te verdrijven.
10 augustus » Vrede van Sèvres, vredesverdrag tussen de Geallieerden en het Ottomaanse Rijk.
5 december » In Griekenland roept een referendum koning Constantijn I terug op de troon.
Dag van overlijden 28 januari 1986
De temperatuur op 28 januari 1986 lag tussen -1.4 °C en 4,3 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 4,8 uur zonneschijn (54%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
19 februari » De Sovjet-Unie lanceert het Mir ruimtestation.
17 april » Een symbolisch vredesverdrag wordt getekend, waarmee er een officieel einde kwam aan de Driehonderdvijfendertigjarige Oorlog tussen de Scilly-eilanden en Nederland
24 juli » Opening van de dertiende Gemenebestspelen in Edinburgh met de deelname van 1662 atleten afkomstig uit 26 landen.
31 augustus » Het Sovjet-passagiersschip Admiraal Nakhimov komt in de Zwarte Zee in botsing met het vrachtschip Pyotr Vasev: 398 mensen komen om.
12 september » Opening van de attractie Captain EO in Epcot.
21 december » Het Nederlands voetbalelftal doet goede zaken in de EK-kwalificatiereeks door Cyprus in Nicosia met 2-0 te verslaan. Ruud Gullit en John Bosman maken de doelpunten. Simon Tahamata speelt zijn 22ste en laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412279247748.php : benaderd 4 mei 2025), "Marguerite Michelon (1900-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.