De temperatuur op 12 juni 1910 lag tussen 13,2 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 1,6 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
26 januari » De Seine treedt buiten haar oevers, waardoor de Parijse metro onder water loopt.
24 juni » Japan valt Korea binnen.
5 oktober » Portugal wordt een republiek na een coup tegen koning Emanuel II.
20 november » Francisco I. Madero begint de opstand tegen Porfirio Díaz: begin van de Mexicaanse Revolutie.
3 december » Demonstratie van de eerste neonlamp, door Georges Claude.
24 december » Op de rede van Vlissingen vindt een aanvaring plaats tussen een Belgisch en een Nederlands stoomschip, 6 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 9 februari 1936
De temperatuur op 9 februari 1936 lag tussen -5.8 °C en 4,7 °C en was gemiddeld -0.8 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
22 februari » Drie Hongaars-Nederlandse zussen nemen in Italië hun eerste lied Guarany Guaranà op als het Trio Lescano.
7 maart » Duitsland start remilitarisatie van het Rijnland, daarmee het verdrag van Versailles overtredend.
5 oktober » Totstandkoming van de eerste communicatie via coax-kabel, tussen New York en Philadelphia.
24 oktober » Hitler en Mussolini sluiten het verdrag dat de basis wordt van de 'As' tussen Berlijn en Rome.
30 november » Het Crystal Palace in Londen brandt volledig af.
Dag van overlijden 7 november 1977
De temperatuur op 7 november 1977 lag tussen 10,3 °C en 13,6 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (40%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
18 februari » De eerste spaceshuttle maakt een vlucht op de bovenkant van een Boeing 747.
26 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat België met 2-0 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Johnny Rep en Johan Cruijff schieten raak.
25 mei » Star Wars: Episode IV: A New Hope (toen nog gewoon Star Wars genaamd) in première.
19 september » President Kenneth Kaunda van Zambia heft na zeventien dagen de avondklok weer op, maar waarschuwt wel dat alle burgers van het Afrikaanse land zich moeten opmaken voor "oorlog en oorlogsomstandigheden".
12 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Belfast met 1-0 van Noord-Ierland in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er Willy van de Kerkhof maakt in de 74ste minuut het enige doelpunt. Zijn clubgenoot Willy van der Kuylen speelt zijn 22ste en laatste interland voor Oranje.
5 december » Bophuthatswana is het tweede thuisland dat door Zuid-Afrika onafhankelijk verklaard wordt. Geen enkel ander land zal Bophuthatswana erkennen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412271599476.php : benaderd 3 mei 2025), "Joe Harry Lewis (1910-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.