De temperatuur op 18 februari 1924 lag tussen -9.3 °C en 1,6 °C en was gemiddeld -2.6 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was 1,9 uur zonneschijn (19%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
30 augustus » Opening van Selhurst Park, een voetbalstadion in het zuiden van de Britse hoofdstad Londen, in de Londense voorstad South Norwood, en de thuishaven van Crystal Palace.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
20 september » In Duitsland wordt het Gotische schrift officieel vervangen door het Latijnse.
28 september » Eerste vlucht rond de wereld, door twee vliegtuigen van het Amerikaanse leger.
1 oktober » De Eerste vlucht KLM naar Nederlands-Indië vertrekt van Schiphol voor de eerste intercontinentale commerciële vlucht naar Batavia.
2 november » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 0-0 gelijk te spelen tegen naaste belager Argentinië.
Trouwdag 11 september 1954
De temperatuur op 11 september 1954 lag tussen 12,6 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 6,9 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (28%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
29 mei » Start van de allereerste Bilderberg-conferentie, die op initiatief van prins Bernhard plaatsvindt in hotel De Bilderberg in de bossen van Oosterbeek bij Arnhem.
5 juni » Encycliek Ecclesiae Fastos van Paus Pius XII over Sint Bonifatius.
15 juni » De UEFA (Union des Associations Européennes de Football) wordt opgericht in Bazel.
14 juli » De Vietminh verslaat het Franse leger bij de slag om Điện Biên Phủ.
17 juli » Herverkiezing van Theodor Heuss als bondspresident van West-Duitsland.
29 september » Het CERN wordt opgericht.
Dag van overlijden 5 maart 2005
De temperatuur op 5 maart 2005 lag tussen -4.8 °C en 1,1 °C en was gemiddeld -1.6 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (14%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
27 februari » Cees Juffermans en Liesbeth Mau Asam prolongeren beiden hun Nederlandse shorttracktitel.
22 april » Arjen Duinker wint de VSB Poëzieprijs 2005 voor zijn bundel De zon en de wereld.
17 augustus » Het Duitse hooggerechtshof verbiedt een herdenkingsmars ter ere voor Rudolf Hess.
11 oktober » Het Generatiepact wordt door de regering-Verhofstadt II aan het Belgische parlement voorgesteld.
14 november » In Leeuwarden wordt bij de voorbereidingen van Domino Day in de sporthal een huismus in opdracht van de omroep SBS6 doodgeschoten. Het vogeltje had 26 000 dominostenen omgegooid.
19 november » Schaatser Joji Kato verbetert in Salt Lake City het wereldrecord van Hiroyasu Shimizu op de 500 meter (34,32 seconden) met een tijd van 34,30 seconden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412256959813.php : benaderd 3 mei 2025), "Roni Howard Armbruster (1924-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.