De temperatuur op 2 augustus 1932 lag tussen 9,9 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 5,4 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
27 maart » Oprichting van de amateurvoetbalclub VV De Bataven.
10 mei » Het Wilhelmus wordt het Nederlandse volkslied.
20 mei » Amelia Earhart begint aan de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan door een vrouwelijke piloot.
29 mei » Oprichting van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.
5 juli » Antonio de Oliveira Salazar wordt minister-president van Portugal.
18 juli » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Padang in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
Trouwdag 13 september 1952
De temperatuur op 13 september 1952 lag tussen 6,0 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 11,3 °C. Er was 4,3 uur zonneschijn (33%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
6 februari » Elizabeth II wordt koningin van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en de landen van het Britse Gemenebest.
17 februari » Kees Broekman wint de eerste Nederlandse medaille tijdens Olympische Winterspelen.
26 februari » De Engelse premier Winston Churchill maakt bekend dat het Verenigd Koninkrijk over een atoombom beschikt.
23 juli » Asnoldo Devonish wint de bronzen medaille op het onderdeel hink-stap-sprong bij de Olympische Spelen en daarmee de eerste olympische plak ooit voor Venezuela.
23 september » Richard Nixon houdt zijn "Checkers"-toespraak (genoemd naar zijn cockerspaniël Checkers)
11 november » De Bulgaarse rooms-katholieke bisschop Eugen Bossilkov (51) van Nicopolis en de priesters Kamen Vitchev (59), Pavel Djidjov (33), en Josaphat Chichov (68) worden gefusilleerd in een gevangenis in Sofia. Zij zijn in 1998 en 2002 zalig verklaard.
Dag van overlijden 12 juli 2004
De temperatuur op 12 juli 2004 lag tussen 12,7 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 13,5 mm neerslag gedurende 6,6 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (12%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
4 februari » Oprichting van de sociaalnetwerksite Facebook.
28 maart » In Eindhoven scherpt Nederland het wereldrecord op de incourante 4x50 meter vrije slag aan tot 1.28,34. Verantwoordelijk daarvoor zijn vier zwemmers van PSV: Mark Veens, Gijs Damen, Klaas-Erik Zwering en Pieter van den Hoogenband.
1 juli » In Nederland gaat de vrije energiemarkt van start.
3 oktober » Zaligverklaring van de laatste keizer-koning van Oostenrijk-Hongarije, Karel I van Oostenrijk, door paus Johannes Paulus II.
4 november » De gezondheid van Yasser Arafat verslechtert, hij wordt opgenomen op de Intensive Care van het Franse ziekenhuis waar hij verblijft en raakt in coma, aldus de Palestijnse autoriteit.
16 november » Het attractiepark Holiday World wint de Applause Award.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412217666408.php : benaderd 3 mei 2025), "Marvin Milstein (1932-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.