De temperatuur op 13 maart 1927 lag tussen 1,0 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 6,0 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
18 mei » De Nederlandse onderzeeboot O 7 botst in de buurt van Texel met het Zweedse stoomschip Scania.
18 mei » In het dorp Bath in Michigan blaast een man zijn boerderij, de plaatselijke lagere school en zijn auto op. 45 mensen, voornamelijk schoolkinderen, komen om het leven.
29 juli » Ingebruikname eerste ijzeren long, in New York.
23 augustus » In Boston worden de Italiaans-Amerikaanse anarchisten Sacco en Vanzetti terechtgesteld.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
12 november » Leon Trotski wordt uit de communistische partij van de Sovjet-Unie gezet. Stalin is nu feitelijk alleenheerser.
Trouwdag 19 december 1948
De temperatuur op 19 december 1948 lag tussen -2,4 °C en 1,4 °C en was gemiddeld -0,2 °C. Er was 0,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 januari » Ans van Dijk wordt geëxecuteerd. Zij is de enige Nederlandse vrouw die dit na de Tweede Wereldoorlog overkomt.
5 mei » Pax Christi Nederland wordt in Utrecht opgericht.
7 juni » Eduard Benes treedt af als president van Tsjecho-Slowakije. Hij doet dit liever dan een grondwet tekenen die zijn land communistisch maakt.
20 juni » De geallieerden voeren in West-Duitsland de D-mark in.
6 september » Koningin Juliana wordt ingehuldigd in de Nieuwe Kerk Amsterdam.
19 december » Begin van de tweede Nederlandse politionele actie in Indonesië.
Dag van overlijden 12 januari 2015
De temperatuur op 12 januari 2015 lag tussen 6,4 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 5,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 februari » In Taiwan stort een vliegtuig van TransAsia Airways neer in een rivier. Tientallen passagiers komen om het leven.
25 februari » De Nederlandse parasnowboarders Bibian Mentel en Chris Vos winnen allebei goud op het onderdeel snowboardcross tijdens het wereldkampioenschap in het Spaanse wintersportdorp La Molina.
22 maart » Opening van Plopsaqua in De Panne. Het is het zesde Plopsa-park.
10 mei » De grootste Zuid-Afrikaanse oppositiepartij Democratische Alliantie (DA) kiest haar eerste zwarte leider: de 34-jarige Mmusi Maimane volgt Helen Zille op.
4 augustus » De Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines stoppen per direct met het vervoeren van delen van leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten en neushoorns als jachttrofeeën.
14 december » Première van de film Star Wars: The Force Awakens.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412203262952.php : benaderd 3 mei 2025), "Paul Bertram Jacobson (1927-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.