De temperatuur op 18 juni 1919 lag tussen 7,7 °C en 24,8 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
14 september » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub Kapfenberger SV.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
Trouwdag 14 februari 1954
De temperatuur op 14 februari 1954 lag tussen 1,8 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 5,4 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
1 maart » De Verenigde Staten brengen de waterstofbom Castle Bravo tot ontploffing tijdens een kernproef.
22 juni » De Parker-Hulme zaak: in Christchurch (Nieuw-Zeeland) vindt op deze dag een moord plaats die voor die tijd wereldnieuws is: twee tienermeisjes, Pauline Parker en Juliet Hulme, vermoorden de moeder van een van beiden omdat die hun vriendschap in de weg staat (onderwerp van de film Heavenly Creatures uit 1994). Ze krijgen 5 jaar gevangenisstraf.
14 juli » De Vietminh verslaat het Franse leger bij de slag om Điện Biên Phủ.
16 augustus » In een kloof bij Farahzad, Iran komen minstens 2000 Islamitische pelgrims om na heftige regenval en de vloedgolf die daardoor ontstaat.
15 december » De status van de Nederlandse Antillen en Suriname als deel van het Koninkrijk der Nederlanden wordt vastgelegd in het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden.
31 december » Eerste oudejaarsconference van Wim Kan op de Nederlandse radio.
Dag van overlijden 28 februari 2004
De temperatuur op 28 februari 2004 lag tussen -7.8 °C en 4,2 °C en was gemiddeld -2.2 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (70%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
13 januari » De Rotterdamse wethouder Rabella de Faria (veiligheid en volksgezondheid) treedt af na een vertrouwensbreuk in de fractie van haar partij Leefbaar Rotterdam over haar functioneren.
11 februari » Het online spel Habbo Hotel opent haar deuren in Nederland.
17 mei » Vanaf 17 mei mogen in de Amerikaanse deelstaat Massachusetts mensen van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijk treden.
13 juni » Bij de verkiezingen voor het Vlaamse parlement wordt de voor racisme veroordeelde extreem-rechtse partij Vlaams Blok de tweede grootste partij in Vlaanderen met een kwart van de stemmen.
30 juli » In Mönchengladbach wordt het Borussia-Park officieel in gebruik genomen. Het stadion vervangt het verouderde Bökelbergstadion.
15 augustus » Tweede en laatste dag van het bezoek van paus Johannes Paulus II aan Lourdes. Het zal de laatste reis van deze paus buiten Italië zijn.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412195792446.php : benaderd 4 mei 2025), "Solomon "Shlomo" (Solomon "Shlomo") Goldberg (1919-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.