4 maart » Grover Cleveland wordt beëdigd als 22e president van de Verenigde Staten
1 april » Het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt voor het eerst als dagblad.
3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
17 juni » Het Vrijheidsbeeld komt aan in de haven van New York.
6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
Dag van overlijden 26 oktober 1967
De temperatuur op 26 oktober 1967 lag tussen 9,9 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 5,3 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
8 april » Benoeming van Jean Hengen tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Luxemburg.
21 april » Staatsgreep door militairen onder leiding van kolonel Georgios Papadopoulos in Griekenland, koning Constantijn II gaat in Italië in ballingschap, begin kolonelsregime.
9 mei » Burgemeester Gijs van Hall van de gemeente Amsterdam moet ontslag nemen wegens de provorellen en de rellen bij het huwelijk van prinses Beatrix.
21 september » De kleurentelevisie wordt voor de eerste keer aan het grote publiek getoond tijdens de elektronicabeurs Firato in Amsterdam.
9 oktober » Het eerste bloot op de Nederlandse televisie: Phil Bloom poseert naakt in het VPRO-programma Hoepla.
17 december » Bisschopswijding van Hubertus Ernst, Nederlands bisschop van Breda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412193087506.php : benaderd 3 mei 2025), "Max Krout (1885-1967)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.