De temperatuur op 1 november 1862 lag rond de 8,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 95%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
5 januari » Slag bij Hancock (Amerikaanse Burgeroorlog)
7 mei » Het centrum van Enschede wordt door brand verwoest.
1 juli » Huwelijk van prins Lodewijk van Hessen-Darmstadt en prinses Alice van het Verenigd Koninkrijk op het eiland Wight.
10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
23 oktober » Troonsafstand van koning Otto I van Griekenland
26 november » Lewis Carroll (Charles Dodgson) stuurt het manuscript van Alice's Adventures in Wonderland naar de tien jaar oude Alice Liddell.
Trouwdag 9 augustus 1887
De temperatuur op 9 augustus 1887 lag rond de 17,1 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
26 januari » Slag bij Dogali: Abessinië verslaat de Italianen.
28 januari » In een sneeuwstorm in Montana worden de grootste sneeuwvlokken ooit gemeten (38 bij 20 centimeter).
8 mei » Het Leger des Heils start zijn evangelisatiewerk in Nederland met de eerste openbare bijeenkomst in Amsterdam.
21 augustus » Oprichting van de Noorse sociaaldemocratische partij genaamd Det Norske Arbeiderpartiet.
15 september » De Texelse Courant wordt opgericht.
4 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Örgryte IS.
Dag van overlijden 27 februari 1940
De temperatuur op 27 februari 1940 lag tussen 2,9 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 5,1 mm neerslag gedurende 4,9 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
9 april » Tweede Wereldoorlog: Duitsland valt Denemarken en Noorwegen binnen.
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
13 mei » Winston Churchill houdt zijn "Bloed, zwoegen, tranen en zweet" speech in het Engelse Lagerhuis.
4 juni » Tweede Wereldoorlog: de Duinkerke evacuatie komt tot een einde: Britse troepen evacueren 338.000 troepen uit Duinkerken in Frankrijk. Om het moreel van het land te werven, levert Winston Churchill, alleen aan het House of Commons, zijn beroemde "We shall fight on the beaches" toespraak.
28 juli » Koningin Wilhelmina opent de uitzendingen van Radio Oranje vanuit Londen.
18 november » Adolf Hitler en de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Galeazzo Ciano bespreken de rampzalig verlopen invasie van Griekenland door Benito Mussolini.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: David Chaim, "Lazarus tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lazarus-tree/I412190372318.php : benaderd 3 mei 2025), "Solomon Levitan (1862-1940)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.