De temperatuur op 26 maart 1911 lag tussen 1,1 °C en 3,9 °C en was gemiddeld 2,7 °C. Er was 0.6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
22 mei » In de Duitse havenstad Kiel loopt de Kaiser van stapel, het eerste turbine-lijnschip ter wereld.
15 juni » De Tabulating Machine Corporation, de Computing Scale Corporation en de International Time Recording Company gaan verder als Tabulating Computing Recording Corporation (tegenwoordig IBM).
16 juni » Oprichting van het technologiebedrijf IBM.
1 september » Anthony Fokker maakt voor het eerst een vlucht boven Haarlem met zijn eendekker Spin III.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
14 december » Roald Amundsen bereikt als eerste mens de Zuidpool.
Trouwdag 2 april 1938
De temperatuur op 2 april 1938 lag tussen 6,3 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 8,0 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 maart » De nieuwe Oostenrijkse kanselier Arthur Seyss-Inquart proclameert de anschluss van Oostenrijk bij nazi-Duitsland waarna het de oostprovincie (Ostmark) van het Derde Rijk wordt genoemd.
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
23 september » De Ara Pacis Augustae wordt voor de tweede keer in zijn bestaan ingewijd. Sindsdien is het een van de beroemdste Romeinse monumenten.
9 november » (Reichs)kristallnacht, de eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland (in de nacht van 9 op 10 november).
17 december » Het pas twee jaar oude Centraal Station van Utrecht brandt grotendeels uit.
Dag van overlijden 28 juli 2002
De temperatuur op 28 juli 2002 lag tussen 15,7 °C en 29,7 °C en was gemiddeld 23,0 °C. Er was 13,0 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
2 februari » Huwelijk van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta.
11 februari » Oprichting van de rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in de Russische Federatie met het aartsbisdom Moskou en de bisdommen Saratov, Irkoetsk en Novosibirsk. Benoeming van Tadeusz Kondrusiewicz tot aartsbisschop van Moskou.
24 mei » Thomas Rupprath scherpt in Warendorf het Europees record op de 100 meter vlinderslag aan tot 51,88.
1 augustus » De stoffelijke resten van Marion en Romy van Buuren, die vijf jaar vermist waren, worden gevonden in de duinen van Egmond en Bergen.
26 september » De Senegalese veerboot Joola kapseist. Meer dan 1.800 opvarenden komen om.
12 oktober » Het Sloveens voetbalelftal lijdt de grootste nederlaag uit zijn geschiedenis. In Parijs verliest de ploeg met 5-0 van Frankrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P8952.php : benaderd 6 mei 2025), "Gary Gerhardt Leon (1911-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.