De temperatuur op 21 april 1919 lag tussen 2,7 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 4,0 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Trouwdag 6 maart 1939
De temperatuur op 6 maart 1939 lag tussen 6,0 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 4,5 mm neerslag gedurende 5,2 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
2 maart » Kardinaal Eugenio Pacelli wordt op zijn 63ste verjaardag gekozen tot Paus Pius XII.
14 maart » Eric Albada Jelgersma, Nederlands ondernemer († 2018)
19 april » Bij de Statenverkiezingen boekt de NSB opnieuw verlies.
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
31 oktober » Een Vlaams actiecomité publiceert het manifest 'Vrede door neutraliteit' dat, zoals de titel al zegt, de stelling verdedigt dat alleen een consequente neutraliteitspolitiek België uit de oorlog kan houden.
9 november » Venlo-incident, Twee Engelse spionnen werden vanaf Nederlands grondgebied bij de grensovergang Venlo-Herongen ontvoerd naar nazi-Duitsland door een Duits overvalcommando. Hierdoor werd Nederland, toen nog neutraal, zijdelings betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 1 januari 1977
De temperatuur op 1 januari 1977 lag tussen 2,8 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 2,5 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
15 april » Roman Polański verschijnt voor de rechter in Los Angeles op verdenking van verkrachting van een dertienjarig meisje.
15 juni » Spanje houdt de eerste vrije parlementsverkiezingen na ruim veertig jaar Franco-bewind.
19 juni » Heiligverklaring van John Nepomucene Neumann (1811-1860), Amerikaans bisschop van Aartsbisdom Philadelphia.
13 juli » In New York en omgeving wordt een belangrijke krachtcentrale getroffen door een blikseminslag, waarna de stroom uitvalt en duizenden mensen plunderend en vernielend door de stikdonkere straten trekken.
13 juli » Somalië verklaart de oorlog aan Ethiopië, het begin van de Ogaden-oorlog.
12 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Belfast met 1-0 van Noord-Ierland in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978 in Argentinië. PSV'er Willy van de Kerkhof maakt in de 74ste minuut het enige doelpunt. Zijn clubgenoot Willy van der Kuylen speelt zijn 22ste en laatste interland voor Oranje.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P8395.php : benaderd 6 mei 2025), "Michael Thomas Bibi Mann (1919-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.