De temperatuur op 2 juli 1911 lag tussen 7,6 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 4,8 mm neerslag. Er was 6,5 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
13 januari » Een man hakt met een schoenmakersmes in op het schilderij De Nachtwacht.
24 mei » In Nederland wordt de eerste vogel van een vogelringetje voorzien.
31 mei » De Titanic wordt te water gelaten.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
22 augustus » In het Louvre wordt ontdekt dat de Mona Lisa is gestolen.
26 oktober » De arts Sun Yat-sen wordt uitgeroepen tot president van de Chinese republiek.
Trouwdag 1 december 1933
De temperatuur op 1 december 1933 lag tussen -1.8 °C en 3,2 °C en was gemiddeld 0.7 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
3 juni » Encycliek Dilectissima Nobis van Paus Pius XI over de onderdrukking van de Kerk van Spanje.
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
30 augustus » Oprichting van Air France.
10 oktober » Het eerste synthetische wasmiddel (Dreft) komt op de markt.
5 december » Einde van de drooglegging in de Verenigde Staten.
Dag van overlijden 3 juli 1977
De temperatuur op 3 juli 1977 lag tussen 12,3 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 20,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
16 januari » Buitenlandse troepen proberen de macht te grijpen in Benin, maar de door Frankrijk gesteunde poging tot staatsgreep geleid door Bob Denard mislukt waardoor president Mathieu Kérékou in het zadel blijft zitten.
11 juni » De Nederlandse overheid maakt een einde aan de Zuid-Molukse treinkaping bij De Punt en de gijzeling van een lagere school in Bovensmilde. Bij de bestorming van de trein komen twee gegijzelden en zes kapers om.
21 juli » Begin van een zesdaags gewapend grensconflict tussen Egypte en Libië.
28 juli » President Francisco Morales Bermúdez belooft dat Peru binnen drie jaar na twaalf jaar militair bewind zal terugkeren naar een burgerregering.
1 december » Journalist Sietse Bosgra krijgt in Den Haag de Dick Scherpenzeelprijs 1976 uitgereikt.
4 december » Jean-Bédel Bokassa, president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, kroont zichzelf tot keizer.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P5683.php : benaderd 5 mei 2025), "Renata Freudenberg (1911-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.