De temperatuur op 7 oktober 1930 lag tussen 7,5 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 9,0 mm neerslag gedurende 7,5 uur. Er was 1,9 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 juni » Oprichting van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR), de Belgische officiële radio.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
13 augustus » Oprichting van het Bisdom Berlijn in Duitsland.
25 november » Op Java begint een uitbarsting van de vulkaan Merapi. 13 dorpen worden vernietigd, en 23 andere zwaar beschadigd. Er sterven meer dan 1300 mensen. Pas in september 1931 komt de vulkaan weer tot rust.
4 december » Het Vaticaan keurt periodieke onthouding goed als methode voor anticonceptie.
16 december » Oprichting hockeyclub MEP uit Boxtel.
Trouwdag 8 augustus 1959
De temperatuur op 8 augustus 1959 lag tussen 15,3 °C en 27,1 °C en was gemiddeld 21,4 °C. Er was 10,4 uur zonneschijn (69%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
16 februari » Fidel Castro wordt premier van Cuba na afzetting van president Fulgencio Batista op 1 januari.
17 maart » De 14e dalai lama, Tenzin Gyatso, vlucht naar India. Hij steekt op 31 maart de grens over.
5 april » Eerste uitzending van het programma Sport in Beeld op de Nederlandse televisie, de voorloper van Studio Sport.
18 mei » Sparta wint met 4-0 bij DWS in het Olympisch Stadion van Amsterdam en wordt zo de eerste Rotterdamse landskampioen in het betaalde voetbal.
27 augustus » Openingsceremonie van de derde Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Chicago.
13 december » Mies Bouwman leidt de allereerste inzamelingsactie op televisie in Nederland; Redt een kind, voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko.
Dag van overlijden 14 november 1994
De temperatuur op 14 november 1994 lag tussen 12,8 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 11,2 mm neerslag gedurende 8,7 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
3 januari » Franziska van Almsick, zesvoudig Europees zwemkampioene, wordt door de Vereniging van Europese Sportjournalisten (UEPS) tot Europese Sportvrouw van het Jaar gekozen, voor de Britse wereldkampioene horden Sally Gunnell en de Duitse tennisster Steffi Graf. Bij de mannen gaat de eretitel naar sprinter Linford Christie, voor drievoudig Tourwinnaar Miguel Indurain en hordeloper Colin Jackson.
23 maart » De Mexicaanse presidentskandidaat Luis Donaldo Colosio wordt vermoord in Tijuana.
30 juni » Een Airbus A330 stort tijdens een testvlucht neer, alle 7 inzittenden komen om.
6 juli » In Epcot wordt de attractie Captain EO gesloten.
18 juli » Het RPF-rebellenleger verovert Gisenyi, het laatste bastion van de Rwandese regering, waarna zij de overwinning opeisen.
22 november » Bij een uitbarsting van de vulkaan de Merapi in Midden-Java vallen ten minste zeventien doden en 255 gewonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P5267.php : benaderd 5 mei 2025), "Charles Oliver Alsberg (1930-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.