De temperatuur op 17 oktober 1911 lag tussen 2,3 °C en 14,8 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
10 juli » Brand in twaalf panden op de Dam te Zaandam, zes doden.
24 juli » Hiram Bingham vindt de Incastad Machu Picchu terug.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
24 oktober » Tijdens de Italiaans-Turkse Oorlog is de Nieuport van kapitein-vlieger Carlos Piazza het eerste vliegtuig in de geschiedenis dat werd beschoten.
1 november » Italiaans-Turkse Oorlog - Tweede-luitenant vlieger Giulio Gavotti laat uit zijn Etrich Taube vier Cipelli-granaten vallen op vijandelijke stellingen en voert hierdoor de eerste bombardementen met behulp van een vliegtuig uit in de geschiedenis.
Trouwdag 7 maart 1931
De temperatuur op 7 maart 1931 lag tussen -7.9 °C en 1,6 °C en was gemiddeld -3.3 °C. Er was 9,4 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 februari » New Delhi wordt de hoofdstad van India.
1 maart » Japan installeert ex-keizer Puyi van China als staatshoofd van de marionettenstaat Mantsjoekwo.
31 maart » Een forse aardbeving verwoest bijna de helft van Managua in Nicaragua, tweeduizend mensen komen om.
11 juli » Opening van het Prater Stadion in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.
17 september » Robertus Bellarminus wordt uitgeroepen tot kerkleraar.
14 december » In Utrecht wordt de Nationaal-Socialistische Beweging opgericht door Anton Mussert en Cees van Geelkerken.
Dag van overlijden 28 maart 1981
De temperatuur op 28 maart 1981 lag tussen 8,9 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 0.8 uur zonneschijn (6%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
11 juni » De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
8 november » In België zijn er provincieraadsverkiezingen.
21 november » De vredesbeweging, waaronder het IKV, organiseert met politieke partijen een van de grootste betogingen ooit in Nederland. Ruim 400.000 betogers stappen op tegen kernwapenplaatsing in Nederland.
22 november » Het voetbalduel tussen FC Den Haag en FC Utrecht wordt zes minuten voor rust gestaakt door scheidsrechter Bep Thomas na het afgaan van een vuurwerkbom.
11 december » Bloedbad van El Mozote: 900 dorpsbewoners worden door het leger van El Salvador uitgemoord.
28 december » De eerste Amerikaanse reageerbuisbaby wordt geboren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P2148.php : benaderd 6 mei 2025), "Hazel J Hiett (1911-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.