De temperatuur op 4 januari 1884 lag rond de 4,4 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
25 augustus » Oprichting van Noorse conservatieve politieke partij Høyre.
31 augustus » In Gent verschijnt het eerste socialistische dagblad van België, de Vooruit.
23 september » Herman Hollerith patenteert zijn mechanische optelmachine.
15 oktober » Opening van de spoorlijn tussen Winterswijk en Neede.
Trouwdag 13 oktober 1922
De temperatuur op 13 oktober 1922 lag tussen 1,4 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P19326.php : benaderd 6 mei 2025), "Max Moser (1884-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.