De temperatuur op 14 november 1910 lag tussen 5,7 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 0,3 mm neerslag. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
14 maart » Blow-out van oliebron Lakeview-1 in Californië, waarbij bijna een miljard liter aardolie verloren gaat.
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
29 april » Theodore Roosevelt, op dat moment oud-president van de Verenigde Staten, brengt een bezoek aan Amsterdam.
15 mei » Oprichting van de Duitse sportclub FC St. Pauli uit Hamburg.
19 september » In Amsterdam betogen 25.000 mensen voor algemeen kiesrecht.
24 december » Op de rede van Vlissingen vindt een aanvaring plaats tussen een Belgisch en een Nederlands stoomschip, 6 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 24 februari 1940
De temperatuur op 24 februari 1940 lag tussen 1,4 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 3,1 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
15 mei » Tweede Wereldoorlog: Duitse inval in Noord-Frankrijk.
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
3 juli » De Britse Royal Navy vernietigt een deel van de Franse vloot tijdens de aanval op Mers-el-Kébir.
27 juli » Bugs Bunny maakt zijn entree in de cartoon A Wild Hare
28 oktober » Ohi Day: Griekenland zegt nee tegen Mussolini, de asmogendheden en alles waar zij voor staan.
18 november » Adolf Hitler en de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Galeazzo Ciano bespreken de rampzalig verlopen invasie van Griekenland door Benito Mussolini.
Dag van overlijden 20 december 1994
De temperatuur op 20 december 1994 lag tussen -0,4 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 3,1 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (47%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
23 mei » Verkiezing van Roman Herzog tot zevende bondspresident van Duitsland.
17 augustus » Koning Letsie III van Lesotho pleegt een koninklijke coup: hij zet de regering van premier Ntsu Mokhehle en het parlement buitenspel en kondigt nieuwe verkiezingen aan.
22 augustus » Het eerste kabinet-Kok, met PvdA, VVD en D66, wordt beëdigd en volgt het kabinet-Lubbers III op. Voor het eerst sinds 1918 zit er geen confessionele partij in het kabinet.
2 december » De IAAF roept Noureddine Morceli bij de mannen en Jackie Joyner-Kersee bij de vrouwen uit tot beste atleten van 1994.
3 december » Na de zege van Jan Apell en Jonas Björkman in het dubbelspel is de tennisploeg van Zweden zeker van de vijfde overwinning in het toernooi om de Davis Cup. Uiteindelijk wordt Rusland in de finale met 4-1 verslagen.
20 december » De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter brengt een akkoord tot stand over een staakt-het-vuren in Bosnië-Herzegovina tussen het regeringsleger en de Bosnische Serviërs.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P1400.php : benaderd 6 mei 2025), "Daniel Israel Arnon (Ph.D. - Plant Biochemist) (1910-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.