De temperatuur op 21 november 1952 lag tussen 1,3 °C en 5,0 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 5,5 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
18 februari » Griekenland en Turkije treden toe tot de NAVO.
22 april » Het VVD-kamerlid Wendelaar stelt in de Eerste Kamer vragen over het gedicht Oote oote oote Boe van Jan Hanlo.
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
4 juni » Juan Perón wordt voor de tweede keer president van Argentinië.
20 oktober » De Britten roepen in Kenia noodtoestand uit. De Mau Mau-opstand begint.
11 november » De Bulgaarse rooms-katholieke bisschop Eugen Bossilkov (51) van Nicopolis en de priesters Kamen Vitchev (59), Pavel Djidjov (33), en Josaphat Chichov (68) worden gefusilleerd in een gevangenis in Sofia. Zij zijn in 1998 en 2002 zalig verklaard.
Trouwdag 24 juni 1978
De temperatuur op 24 juni 1978 lag tussen 9,0 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 11,9 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 7,4 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
15 februari » Bokser Rudi Koopmans verliest in Ahoy' het duel om de Europese titel in het halfzwaargewicht van de Italiaan Aldo Travesaro.
20 mei » Het Nederlands voetbalelftal sluit de voorbereiding op het WK voetbal 1978 in Argentinië af met een 1-0 zege in en op Oostenrijk. Arie Haan maakt het enige doelpunt. PSV'er Jan Poortvliet maakt zijn debuut voor Oranje
25 juni » Gastland Argentinië wint na verlenging met 3-1 van Nederland in de finale van het WK voetbal, onder meer door twee treffers van aanvaller Mario Kempes. Het duel betekent de laatste interland voor zowel doelman Jan Jongbloed (24ste) als verdediger Wim Suurbier (60ste).
17 september » De Camp Davidakkoorden tussen Egypte en Israël worden gesloten.
16 oktober » Kardinaal Karol Wojtyła wordt tot paus Johannes Paulus II gekozen.
25 oktober » Zambia krijgt op korte termijn Britse wapens om zich te verdedigen tegen verdere Rhodesische aanvallen, zo maakt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Owen in Londen bekend.
Dag van overlijden 8 augustus 1982
De temperatuur op 8 augustus 1982 lag tussen 14,6 °C en 22,5 °C en was gemiddeld 18,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
9 juli » Een Boeing 727, Pan Am vlucht 759, stort neer in Kenner (Louisiana). Alle 145 inzittenden en acht mensen op de grond komen om het leven.
18 juli » Bloedbad van Plan de Sánchez: 250 dorpsbewoners worden door het Guatemalteekse leger en paramilitairen afgeslacht.
16 augustus » Autonomieverklaring van Navarra in Spanje.
5 oktober » Koningin Beatrix overhandigt de sleutel aan de bewoner van de vijf miljoenste woning in Nederland.
26 november » De Zilveren Camera 1982, de prijs voor de beste Nederlandse persfoto van het jaar, wordt gewonnen door de Amsterdamse freelance-fotograaf Dirk-Jan Prins voor zijn foto van de arrestatie van de Brit Allan R., die op 6 augustus in Amsterdam een politieman doodschoot.
30 november » Een aan Margaret Thatcher geadresseerde bombrief ontploft in 10 Downing Street.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P1314.php : benaderd 6 mei 2025), "William Robert Baker (1952-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.