Florida Passenger Lists, 1898-1963, Ancestry.com, The National Archives at Washington, D.C.; Washington, D.C.; Series Title: Passenger and Crew Manifests of Airplanes Arriving at Miami, Florida.; NAI Number: 2788541; Record Group Title: Records of the Immigration and Naturalization Service, 1787 - 2004; R / Ancestry.com
De temperatuur op 12 januari 1886 lag rond de 1,2 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
29 januari » Karl Benz deponeert de rechten voor de ’Patent Motorwagen’, die algemeen wordt beschouwd als het eerste voertuig dat specifiek werd ontworpen om door een verbrandingsmotor te worden aangedreven. Deze wordt algemeen gezien als de eerste auto.
8 april » De Duitser Carl Gassner verkrijgt octrooi op de droge zinkbatterij.
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
1 september » Verheffing van het Bisdom Colombo tot Aartsbisdom Colombo en oprichting van de bisdommen Jaffna en Kandy in Ceylon
4 september » De Noord-Amerikaanse indianenleider Geronimo geeft zich over.
30 november » In de Folies Bergère wordt de eerste revue opgevoerd.
Trouwdag 20 oktober 1914
De temperatuur op 20 oktober 1914 lag tussen 8,3 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 9,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 maart » Abdias do Nascimento, Braziliaans politicus († 2011)
7 april » De 'Vereeniging tot stichting en exploitatie van vakantie-oorden in Nederland "Zomers Buiten"' wordt opgericht in Amsterdam.
4 augustus » Eerste Wereldoorlog: Duitse troepen vallen België binnen, waardoor het Verenigd Koninkrijk de oorlog verklaart aan Duitsland.
8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Dag van overlijden 15 januari 1962
De temperatuur op 15 januari 1962 lag tussen 0.6 °C en 5,2 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (58%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
22 mei » De telefooncentrale van Warffum wordt als laatste aangesloten op het Nederlandse geautomatiseerde net, waarmee Nederland na Zwitserland het tweede volledig automatisch bellende land werd.
1 juni » Israël maakt bekend dat Adolf Eichmann een dag eerder is geëxecuteerd, door middel van ophanging en dat zijn stoffelijk overschot is gecremeerd en is uitgestrooid over de Middellandse Zee.
1 oktober » In Leiden wordt de ALSRV Asopos opgericht door een aantal studenten die geen lid meer wilden zijn van het corps.
21 oktober » Oprichting van de Algerijnse voetbalbond.
23 oktober » Zwemster Dawn Fraser uit Australië brengt in Melbourne haar eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag op exact één minuut: 1.00,0.
25 oktober » Europa's eerste waterdrukkernreactor gaat in bedrijf, in Mol in België.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P12993.php : benaderd 6 mei 2025), "Emil Ucko (1886-1962)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.