De temperatuur op 16 september 1866 lag rond de 16,7 °C. De winddruk was 17 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
26 maart » Carol I van Roemenië wordt verkozen tot domnitor (vorst) van Roemenië.
31 maart » De Spaanse marine bombardeert de haven van Valparaíso in Chili.
27 juli » De eerste telegraafkabel tussen Amerika en Europa is gelegd.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
31 oktober » Première van Jacques Offenbachs 'Pariser Leben'.
12 december » Een ondergrondse mijnexplosie in Barnsley, Engeland zorgt voor veel doden.
Trouwdag 17 oktober 1895
De temperatuur op 17 oktober 1895 lag rond de 6,3 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
19 juni » In Valparaíso wordt de Chileense voetbalbond ("Federación de Fútbol de Chile") opgericht.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
Dag van overlijden 14 februari 1939
De temperatuur op 14 februari 1939 lag tussen -2.4 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 3,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
10 augustus » Het demissionaire kabinet-Colijn V wordt, na slechts 16 dagen geregeerd te hebben, vervangen door kabinet-De Geer II.
1 september » Nazi-Duitsland valt Polen binnen bij Westerplatte (Fall Weiss): begin van de Tweede Wereldoorlog.
29 september » Polen wordt verdeeld tussen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.
8 oktober » Duitsland annexeert westelijk Polen.
9 oktober » De eerste 22 joodse vluchtelingen komen aan in kamp Westerbork.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P12554.php : benaderd 5 mei 2025), "Jacob Sänger (1866-1939)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.