De temperatuur op 14 april 1914 lag tussen 3,6 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was 10,0 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
6 maart » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Halmstads BK.
12 april » Wielrenner Piet van Nek sr. komt zwaar ten val op de wielerbaan van Leipzig. Twee dagen later overlijdt hij.
30 juni » Gandhi wordt gearresteerd in zijn anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.
12 augustus » Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.
9 oktober » In België valt Antwerpen in Duitse handen.
31 oktober » Het Duitse 16e Beierse reserve infanterieregiment, waarbij Adolf Hitler, verovert Geluveld in de Eerste Slag om Ieper
Trouwdag 28 maart 1953
De temperatuur op 28 maart 1953 lag tussen -0.7 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 4,5 mm neerslag gedurende 7,3 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (6%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
3 februari » Portugese kolonisten richten op Sao Tomé een bloedbad aan onder de Afrikaanse bevolking.
14 april » Invasie van de Vietminh in Laos.
2 mei » Troonsbestijging van de koningen Faisal II van Irak en Hoessein van Jordanië.
8 september » Encycliek Fulgens Corona waarin paus Pius XII een Mariajaar afkondigt van december 1953 tot december 1954 tot viering van het eeuwfeest van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
6 november » Het laatste dijkgat na de watersnoodramp van 1953 wordt gesloten bij de plaats Ouwerkerk.
Dag van overlijden 24 oktober 1998
De temperatuur op 24 oktober 1998 lag tussen 8,7 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 22,6 mm neerslag gedurende 6,9 uur. Er was 1,2 uur zonneschijn (12%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
20 januari » De Communistische Partij in Chili klaagt oud-dictator Augusto Pinochet aan wegens schendingen van de mensenrechten.
3 februari » Een laagvliegende Amerikaanse militaire straaljager vliegt in het Italiaanse ski-oord Cavalese de kabel van een skilift kapot waardoor een gondel van een kabelbaan 200 meter naar beneden stort en 20 mensen omkomen.
19 maart » Bisschopswijding van Stanisław Dziwisz, privésecretaris van de paus, James Harvey, prefect van de pauselijke huishouding, en Piero Marini, ceremoniemeester van de paus, door Paus Johannes Paulus II.
23 juli » Puntland, in het noordoosten van Somalië, verklaart tijdelijk onafhankelijk te zijn totdat het Oost-Afrikaanse land weer stabiel is en een centrale overheid heeft.
14 augustus » Tijdens de jaarlijkse overstroming van de Jangtsekiang verwoest een vloedgolf in de Chinese provincie Anhui miljoenen huizen.
18 september » Ontslag van de Nederlander Paul Verschuren als bisschop van Bisdom Helsinki (Finland).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Lax, "Lax Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lax-family-tree/P11517.php : benaderd 4 mei 2025), "Karol Jospeh Mysels Meisels Prof (1914-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.