genealogieonline

Lalock Family tree » Juliet L SMARR (1800-1860)

Persoonlijke gegevens Juliet L SMARR 


Gezin van Juliet L SMARR

Zij heeft/had een relatie met Richard PARR.


Kind(eren):

 1. Margaret PARR  1840-1923 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Juliet L SMARR?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam SMARR

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam SMARR.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over SMARR.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam SMARR (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 27 juli 1800 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord ten oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1800: Bron: Wikipedia
  • 17 januari » Een opstand van royalisten in de Vendée, Frankrijk, wordt neergeslagen.
  • 14 maart » Kardinaal Chiaramonti wordt in Venetië gekozen tot Paus Pius VII.
  • 28 maart » Het Iers parlement tekent de Act of Union waarin akkoord gegaan wordt met een vereniging met Groot-Brittannië.
  • 30 augustus » Gabriel Prosser, een zwarte slaaf uit Virginia, beraamt een opstand op de plantage waar hij werkt, maar hij wordt opgepakt en later opgehangen.
  • 1 oktober » Spanje en Frankrijk tekenen in het geheim het verdrag van San Ildefonso, waarmee Spanje het koloniale territorium Louisiana teruggeeft aan de Fransen.
  • 20 oktober » Paus Pius VII creëert één nieuwe kardinaal, de Spaanse aartsbisschop van Sevilla Luis Maria de Borbón (23), zoon van kardinaal Luis Antonio Jaime de Borbón.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Lalock Family tree is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P703.php : benaderd 24 juli 2021), "Juliet L SMARR (1800-1860)".