De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
20 januari » Hongkong wordt door de Britten bezet.
26 januari » Het Verenigd Koninkrijk bezet Hongkong.
4 maart » William Henry Harrison wordt beëdigd als 9e president van de Verenigde Staten
3 april » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Batavia in Nederlands-Indië.
14 juni » Oprichting van het eerste parlement van Canada.
2 oktober » Florestan I volgt zijn overleden broer Honorius V op als vorst van Monaco.
Dag van overlijden 14 januari 1937
De temperatuur op 14 januari 1937 lag tussen 2,0 °C en 3,8 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was 6,5 mm neerslag gedurende 14,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
18 maart » Een ontploffing in een schoolgebouw in New London veroorzaakt een instorting en meer dan 450 doden.
13 april » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Celebes in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Manado en de Apostolische Prefectuur Makassar.
12 november » Japanse troepen bezetten Shanghai.
29 november » Prins Bernhard botst te Diemen met 160 kilometer per uur op een vrachtwagen. Hij raakt zwaargewond.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
21 december » Walt Disney brengt Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit, de eerste tekenfilm van speelfilmlengte.
Dag van begraven 16 januari 1937
De temperatuur op 16 januari 1937 lag tussen 0.9 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
16 maart » Willy Walden en Piet Muijselaar treden voor het eerst op als de dames Snip en Snap.
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
27 mei » De Golden Gate Bridge gaat open voor het verkeer.
2 juli » Pilote Amelia Earhart verdwijnt spoorloos boven de Stille Oceaan.
20 juli » In Cali (Colombia) wordt het Estadio Pascual Guerrero officieel in gebruik genomen.
21 december » De eerste versie van het plan voor Fall Grün wordt door de Duitse militairen afgeleverd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P398.php : benaderd 7 mei 2025), "Susanna FISCUS (1841-1937)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.