De temperatuur op 12 april 1876 lag rond de 2,4 °C. Er was 0.5 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
31 januari » De regering van de Verenigde Staten dwingt alle indianen in reservaten te gaan wonen.
14 februari » Alexander Graham Bell vraagt patent aan op de telefoon; twee uur later doet Elisha Gray hetzelfde.
1 augustus » Colorado wordt de 38e staat van de Verenigde Staten.
8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
17 november » De Slavische mars van de Russische componist Tsjaikovski gaat in première in Moskou tijdens een benefietconcert van het ICRC voor gewonde veteranen uit de Servisch-Turkse oorlog.
Trouwdag 24 januari 1919
De temperatuur op 24 januari 1919 lag tussen -2.9 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -1 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
3 mei » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub 1. ČsŠk Bratislava, het latere ŠK Slovan Bratislava.
9 juni » De Israëlische krant Haaretz verschijnt als Hebreeuws dagblad in Tel Aviv, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.
1 augustus » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
28 september » Nederland krijgt algemeen kiesrecht (m/v) door inwerkingtreding van de initiatiefwet-Marchant ("de Wet-Jacobs")
20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
Dag van overlijden 27 januari 1937
De temperatuur op 27 januari 1937 lag tussen -7.1 °C en 0.9 °C en was gemiddeld -1.8 °C. Er was 1,5 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
7 januari » Prinses Juliana trouwt met Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld in de Sint-Jacobskerk in Den Haag. De Maastrichtste 7 Januaristraat verwijst hiernaar.
18 maart » Een ontploffing in een schoolgebouw in New London veroorzaakt een instorting en meer dan 450 doden.
1 april » Aden wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
21 april » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Deportivo Universidad Católica.
3 juni » De Engelse ex-koning Eduard VIII trouwt met zijn grote liefde Wallis Simpson. De verliefde koning mocht van de Engelse regering niet met haar trouwen omdat Wallis reeds gescheiden was en bovendien was zij Amerikaanse. De koning deed daarom eind 1936 afstand van de troon. Het echtpaar gaat vanaf dan verder leven als Hertog en Hertogin van Windsor in Frankrijk.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P384.php : benaderd 6 mei 2025), "Sophia WELZ (1876-1937)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.