De temperatuur op 16 februari 1927 lag tussen -1.8 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 1,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub América de Cali.
14 maart » Joop Wolff, Nederlands verzetsstrijder, journalist en communistisch politicus († 2007)
21 mei » Charles Lindbergh voltooit de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
20 juni » Paus Pius XI creëert twee nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Jozef Van Roey.
21 juli » Alfredo Binda wordt op de Nürburgring de eerste officiële wereldkampioen wielrennen.
6 november » In Lima behaalt het Peruviaans voetbalelftal de grootste overwinning uit de geschiedenis van de nationale ploeg door Bolivia met 9-0 te verslaan.
Trouwdag 21 juni 1942
De temperatuur op 21 juni 1942 lag tussen 7,8 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 14,1 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
15 februari » Rond half vijf 's ochtends liep Hr. Ms. Van Ghent, door een navigatiefout, aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo.
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
21 maart » Element nummer 94 krijgt de naam plutonium.
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
Dag van overlijden 25 juni 1994
De temperatuur op 25 juni 1994 lag tussen 14,4 °C en 24,7 °C en was gemiddeld 19,4 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (20%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 maart » In Groot-Brittannië komt aan het licht dat de beroemde foto van het monster van Loch Ness uit 1934 een vervalsing is.
31 maart » In Alphen aan den Rijn wordt het themapark Archeon geopend.
6 mei » De Franse president François Mitterrand en Britse koningin Elizabeth II openen officieel de kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland.
15 juni » In de moslimenclave Bihać in het noordwesten van Bosnië-Herzegovina laait de strijd op tussen het regeringsleger, trouw aan het gezag in Sarajevo, en de 'autonomisten', oftewel aanhangers van moslimrebel Fikret Abdić.
1 juli » De PTT opent het eerste GSM-netwerk in Nederland.
26 september » De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Willy Claes, wordt door de ambassadeurs van de zestien NAVO-landen voorgedragen als secretaris-generaal van de organisatie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P2259.php : benaderd 8 mei 2025), "Bette Jane LITTLE (1927-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.