De temperatuur op 6 februari 1909 lag tussen -1.4 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 0.3 mm neerslag. Er was 2,6 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
7 december » Leo Baekeland verkrijgt octrooi op bakeliet.
Trouwdag 6 februari 1929
De temperatuur op 6 februari 1929 lag tussen -3.1 °C en 2,8 °C en was gemiddeld -1.3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 april » De Statendam III van Holland-Amerika Lijn verlaat Rotterdam voor haar eerste reis naar New York.
14 april » De eerste Grand Prix Formule 1 van Monaco wordt gereden.
7 juni » Vaticaanstad wordt een stadstaat.
23 juli » Inwijding van de Christus Koning-kathedraal in Reykjavik door kardinaal Willem Marinus van Rossum, prefect van de Propaganda Fide.
7 september » Bekrachtiging van het Protocol van Genève (verbod op chemische wapens).
11 september » In Rotterdam fuseren de scheepswerven Wilton en Fijenoord.
Dag van overlijden 15 september 1983
De temperatuur op 15 september 1983 lag tussen 12,4 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 2,8 uur zonneschijn (22%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
18 april » 63 mensen komen om bij een zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambassade in Beiroet.
20 augustus » In Amsterdam steekt een 16-jarige skinhead de 15-jarige Kerwin Duinmeijer neer. Kerwin overlijdt een dag later in het ziekenhuis.
7 september » Ajax-aanvaller Marco van Basten debuteert voor het Nederlands voetbalelftal in het EK-kwalificatieduel tegen IJsland (3-0).
2 oktober » In Brighton kiest de Labour Party Neil Kinnock tot leider en Roy Hattersley tot diens plaatsvervanger bij de socialistische partij.
4 oktober » In Stockholm demonstreren 100.000 zakenmensen tegen het voorstel van de regering van premier Olaf Palme om investeringsfondsen op te richten die door de vakbonden beheerd zullen worden.
21 december » Tot ontzetting van Nederland wint naaste concurrent Spanje in Sevilla met 12-1 van laagvlieger Malta. Oranje is daardoor op doelsaldo uitgeschakeld voor deelname aan het EK voetbal 1984.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P1836.php : benaderd 5 mei 2025), "Zales Morgan (1909-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.