De temperatuur op 3 juli 1909 lag tussen 5,8 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 12,8 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
22 april » Scheepsramp op de Zuiderzee nabij Lemmer, 7 doden.
24 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Everton in Viña del Mar.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
15 oktober » Ontploffende lading (picrinezuur) bij opruiming wrak bij Katwijk, 6 doden.
Trouwdag 3 oktober 1933
De temperatuur op 3 oktober 1933 lag tussen 10,0 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 5,2 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
23 januari » De Afsluitdijk, die de Zuiderzee afsluit van de Noordzee, is klaar en wordt beperkt opengesteld voor betalend verkeer.
30 januari » Adolf Hitler wordt ingezworen als Kanselier van Duitsland.
14 maart » Quincy Jones, Amerikaans muziekproducer
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
7 augustus » Begin van de Genocide van Simele. Het Irakese leger vernietigt, onder toezicht van de Britten, tientallen Assyrische dorpen en vermoordt daarbij duizenden Assyriërs.
10 september » Opening van de Waaslandtunnel, de oudste voertuigentunnel onder de Schelde in Antwerpen, bijgewoond door koning Albert I en koningin Elisabeth.
Dag van overlijden 29 juni 2001
De temperatuur op 29 juni 2001 lag tussen 14,4 °C en 25,6 °C en was gemiddeld 19,9 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 8,8 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
9 maart » Over de periode van de voorgaande week vernietigen de Taliban twee historische boeddhabeelden in Bamiyan, Afghanistan.
9 maart » Schaatsster Andrea Nuyt verbetert in Salt Lake City haar eigen Nederlands record op de 500 meter (38,15 seconden) en zet een tijd van 37,98 op de klokken.
7 april » Het Nederlands Davis Cup Team wint in 's-Hertogenbosch het beslissende dubbelspel tegen Duitsland en plaatst zich daarmee voor het eerst in de tennisgeschiedenis voor de halve finale in de wereldgroep.
11 april » Benoeming van Gerard de Korte tot hulpbisschop van Utrecht
14 september » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub Almere City FC.
30 september » Het Angolees voetbalelftal wint de vijfde editie van de COSAFA Cup door in de finale (over twee wedstrijden) Zimbabwe te verslaan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P1544.php : benaderd 6 mei 2025), "Joseph Francis BACHLER (1909-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.