De temperatuur op 6 maart 1919 lag tussen 1,4 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 9,5 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
15 januari » Oprichting van de Tunesische voetbalclub Espérance Sportive de Tunis.
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
Trouwdag 22 mei 1948
De temperatuur op 22 mei 1948 lag tussen 2,5 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (74%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
13 februari » Oprichting van de Duitse sportclub 1. FC Köln na een fusie van Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07.
6 maart » Inval van het Arabische bevrijdingsleger van Fawzi al-Qawuqji in Palestina.
7 april » De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt opgericht door de Verenigde Naties.
28 juni » Stalin gooit het Joegoslavië van Tito uit het communistisch blok.
2 juli » Het IJslands voetbalelftal behaalt de eerste zege uit de historie als Finland met 2-0 wordt geklopt.
24 september » De Honda Motor Company wordt opgericht.
Dag van overlijden 21 november 1985
De temperatuur op 21 november 1985 lag tussen -2,1 °C en 1,6 °C. Er was 0,3 mm neerslag gedurende 3,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
9 juli » De in Zuid-Afrika gevangengenomen Nederlandse anti-apartheidsactivist Klaas de Jonge weet te ontsnappen naar de Nederlandse ambassade in Pretoria. Vrijwel meteen wordt hij daar weer door de Zuid-Afrikaanse politie weggesleept wat de aanleiding is voor een diplomatieke rel.
10 juli » De Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, wordt door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland).
1 september » Joop Zoetemelk (38) wordt in Italië wereldkampioen wielrennen.
4 september » Het Nederlands voetbalelftal bereidt zich voor op de play-offs tegen België en verslaat Bulgarije. Rob de Wit maakt in Heerenveen het enige doelpunt voor Oranje. Ernie Brandts (28ste) en Huub Stevens (18de) spelen hun laatste interland.
13 november » Een uitbarsting van de vulkaan Nevado del Ruiz in Colombia veroorzaakt een aardverschuiving die de plaats Armero onder modder bedelft. Ongeveer 23.000 mensen komen om.
27 december » De Amerikaanse etholoog Dian Fossey wordt met ingeslagen schedel dood aangetroffen in Ruhengeri, een stad in het noorden van Rwanda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P1525.php : benaderd 5 mei 2025), "Kenneth W WRIGHT (1919-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.