4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
22 maart » Eerste film wordt gedraaid in een privévoorstelling van de gebroeders Lumière.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
28 december » De Gebroeders Lumière tonen voor het eerst films aan een betalend publiek.
Trouwdag 26 april 1924
De temperatuur op 26 april 1924 lag tussen 9,0 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 7,6 mm neerslag. Er was 5,7 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
22 februari » Calvin Coolidge houdt als eerste president van de Verenigde Staten een radiotoespraak vanuit het Witte Huis.
14 maart » Paul Huf, Nederlands fotograaf († 2002)
6 april » De fascisten behalen bij parlementsverkiezingen in Italië de absolute meerderheid
9 mei » Oprichting van de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging.
20 december » Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van Mein Kampf geschreven.
Dag van overlijden 29 augustus 1981
De temperatuur op 29 augustus 1981 lag tussen 11,1 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,0 uur zonneschijn (14%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Zuid-Afrikaanse troepen vallen het zuiden van Angola binnen.
2 april » Bernard Hinault wint de zestiende editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
3 augustus » John McEnroe lost de Zweed Björn Borg voor de vierde keer af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals. De Amerikaan houdt ditmaal 58 weken stand.
9 september » Door een 2-2 gelijkspel tegen Ierland komt voor het Nederlands voetbalelftal de deelname aan het WK voetbal 1982 in gevaar.
22 september » President François Mitterrand van Frankrijk opent de eerste lijn van de 'train à grande vitesse' (TGV): Parijs-Lyon.
10 oktober » In Bonn houden 200.000 à 300.000 betogers tegen kernwapens de grootste demonstratie uit de geschiedenis van de Duitse Bondsrepubliek
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P1471.php : benaderd 6 mei 2025), "Freda Bertha WEBER (1895-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.