De temperatuur op 16 april 1917 lag tussen 2,7 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 5,3 mm neerslag. Er was 7,5 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
9 april » Canadezen veroveren Vimy Ridge tijdens een offensief bij Arras.
30 april » Bij een vergissingsbombardement op Zierikzee komen drie personen om het leven. Een Brits vliegtuig had verkeerd genavigeerd en was in de veronderstelling boven België te vliegen.
1 mei » Oprichting van de Congregatie voor de Oosterse Kerken van de Romeinse Curie door paus Benedictus XV.
7 juni » Nieuw-Zeelandse troepen vallen de beruchte "Messines Ridge" bij de Belgische plaats Wijtschate aan; de aanval duurt tot de 17de.
5 juli » Het Aardappeloproer in Amsterdam mondt uit in een veldslag op het Haarlemmerplein, waarbij militairen het vuur openen op de menigte. De opstand wordt neergeslagen. Er vallen 9 doden en 114 gewonden
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
Trouwdag 14 september 1940
De temperatuur op 14 september 1940 lag tussen 7,9 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 12,2 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 5,3 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
11 mei » De Duitse invallers bereiken het Albertkanaal.
17 mei » Hitler bepaalt dat Nederland geen militair, maar een civiel Duits bestuur zal krijgen.
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
25 juni » De Nederlandse onderzeeboot O 13 keert niet terug van een patrouille op de Noordzee en wordt officieel als vermist beschouwd.
26 augustus » In Waalwijk wordt voetbalclub RKC (Rooms Katholieke Combinatie) opgericht.
26 november » Rudolph Cleveringa, decaan van de Juridische Faculteit van de universiteit van Leiden, protesteert in een openbare rede tegen het door de Duitse bezettingsautoriteiten aangezegde ontslag van zijn joodse collega prof. E.M. Meijers.
Dag van overlijden 23 juni 1999
De temperatuur op 23 juni 1999 lag tussen 5,1 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 3,9 uur zonneschijn (23%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
16 maart » De Europese Commissie onder voorzitterschap van Jacques Santer treedt collectief af.
21 april » Turkse aanklagers eisen de doodstraf tegen de Turks-Koerdische leider Abdullah Öcalan wegens verraad en moord.
2 mei » Paus Johannes Paulus II verklaart de populaire Italiaanse kapucijnermonnik Pater Pio (1887-1968) zalig.
19 mei » Lazio Roma wint de laatste editie van het toernooi om de Europacup II. In de finale in Birmingham is de Italiaanse voetbalclub met 2-1 te sterk voor het Spaanse Real Mallorca.
14 september » Kiribati, Nauru en Tonga worden lid van de Verenigde Naties
4 december » De Belgische kroonprins Filip (39) treedt in het huwelijk met Mathilde d'Udekem d'Acoz (26).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jodi Witzig, "Lalock Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lalock-family-tree/P1137.php : benaderd 5 mei 2025), "Daniel Kenneth BAKER (1917-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.