Kwartierstaat R.J. (Rob) van den Berge » Lijsabeth de Jong (1784-1859)

Persoonlijke gegevens Lijsabeth de Jong 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5

Gezin van Lijsabeth de Jong

(1) Zij is getrouwd met Leendert Roelandsz. van Beek.

Zij zijn op 16 maart 1805 te Heenvliet, Zuid-Holland, Nederland in ondertrouw gegaan.

Zij zijn getrouwdBron 7


Kind(eren):

  1. Anna van Beek  1807-1893
  2. Lena van Beek  1818-1890 
  3. Jannetje van Beek  1822-1822


(2) Zij is getrouwd met Abraham Nooteboom.Bron 4

Zij zijn getrouwd op 11 december 1830 te Zwartewaal, Zuid-Holland, Nederland, zij was toen 46 jaar oud.


Notities over Lijsabeth de Jong

Informatie over Lijsabeth de Jong:
-Bij hun huwelijk was Leendert Roelandszn. een meerderjarige jongeman geb. en onlangs wonende te Abbenbroek en Elisabeth een minderjarige jongedochter geb. en wonende te Heenvliet. (Huwelijkse geboden Abbenbroek)
-Zij deed belijdenis op haar 23ste jaar ,25-06-1807 te Heenvliet. (Lidmaten Heenvliet)
-Ten verzoeke van Elizabeth de Jongh korenmolenaarster wonende Heenvliet weduwe van en in g.v.g. gehuwd geweest met Leendert van Beek korenmolenaar gewoond hebbende te Heenvliet en ald overl. op 27/01/1830 en ingevolge hun mutuele testament van 01/02/1806 voor nts Jan Jacob Villerius te Heenvliet gepasseerd diens erfgename en als moeder-voogdes over Lena geb. 30/12/1818, van Jacomijntje van Beek meerderj. ongehuwd zonder beroep wonende Heenvliet en van Jan Lolkus melkboer gehuwd met Anna van Beek wonende Heenvliet, welke Anna, Jacomijntje en de minderj. Lena zijn de enige nagelaten kinderen van voornoemde Leendert Van Beek verwekt aan Elizabeth de Jongh en in tegenwoordigheid van Jan Spruit vlasboer wonende Abbenbroek als toeziend vooogd en ter bescherming van de rechten van partijen heeft de nts een inventaris van de nalatenschap opgemaakt, waarvan de waardering is geschied door Pieter Oversteeg melkboer wonende Heenvliet. Volgen de roerende goederen, goud- en zilverwerk. Titel, inschulden en uitschulden, waaronder de begrafeniskosten ad 95 gld 11 ct.(ONA Heenvliet van Notaris Jan Kloppert Jacobsz inv.nr.4767 toegang 110, 07-04-1830)
-Abraham Nootenboom arbeider wonende Zwartewaal gehuwd met Elizabeth de Jongh bevorens weduwe van Leendert van Beek korenmolenaar Heenvliet met wie zij in g.v.g. is gehuwd geweest en diens erfgename krachtens hun mutuele testament gepasseerd op 01/02/1806 voor nts Jan Jacob Villerius te Heenvliet, Jacomijntje van Beek meerderj. ongehuwde dochter, zonder beroep, wonende Heenvliet en Jan Lolkus melkboer wonende aldaar 1e als gehuwd met Anna van Beek en 2e als voogd over Lena van Beek, zijnde Jacomijntje, Anna en Lena van Beek de enige nagelaten kinderen van voornoemde Leendert van Beek en zijn erfgenamen. Zij verklaren toe te stemmen in en de hypotheekbewaarder in Brielle te machtigen tot de doorhaling van de inschrijvingen ambtshalve genomen op 29/12/1830 in deel 30 nr 90 tbv Elizabeth de Jong voormeld en t.l.v. Jan Lolkus op 03/01/1831 deel 30 nr 92 tlv Elias Helm eigenaar te Heenvliet krachtens een proces-verbaal van verkoop en koop. Getuigen Pieter Kwak candidaat-notaris wonende Zwartewaal en Pieter van der Meer herbergier wonende Heenvliet. (ONA Heenvliet van Notaris Jan Kloppert Jacobsz, inv.. 4768 toegang 110, 02-09-1831)

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Lijsabeth de Jong?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Lijsabeth de Jong

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Lijsabeth de Jong

Jan de Jong
1718-????
Jan de Jong
1752-1817
Anna Bogert
1749-????

Lijsabeth de Jong
1784-1859

(1) 
Anna van Beek
1807-1893
Lena van Beek
1818-1890
(2) 1830

    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Notariele akte, NA0008, 7 april 1830
      Ten verzoeke van Elizabeth de Jongh korenmolenaarster wonende Heenvliet weduwe van en in g.v.g. gehuwd geweest met Leendert van Beek korenmolenaar gewoond hebbende te Heenvliet en ald overl. op 27/01/1830 en ingevolge hun mutuele testament van 01/02/1806 voor nts Jan Jacob Villerius te Heenvliet gepasseerd diens erfgename en als moeder-voogdes over Lena geb. 30/12/1818, van Jacomijntje van Beek meerderj. ongehuwd zonder beroep wonende Heenvliet en van Jan Lolkus melkboer gehuwd met Anna van Beek wonende Heenvliet, welke Anna, Jacomijntje en de minderj. Lena zijn de enige nagelaten kinderen van voornoemde Leendert Van Beek verwekt aan Elizabeth de Jongh en in tegenwoordigheid van Jan Spruit vlasboer wonende Abbenbroek als toeziend vooogd en ter bescherming van de rechten van partijen heeft de nts een inventaris van de nalatenschap opgemaakt, waarvan de waardering is geschied door Pieter Oversteeg melkboer wonende Heenvliet. Volgen de roerende goederen, goud- en zilverwerk. Titel, inschulden en uitschulden, waaronder de begrafeniskosten ad 95 gld 11 ct.
    2. Notariele akte, NA0017, 17 december 1811
      Mutueel testament van Leendert van Beek en Elisabeth de Jong echtelieden.
    3. Notariele akte, NA0028
      Testament van Arie Bogaard, korenmolenaar te Rockanje en zijn huisvrouw Lena Klapmuts, eerder weduwe van Jan van der Linden. Zij zijn beneden f 20 000 gegoed. De man legateert: aan zijn neven en nichten Teunis Bogaard, Lijsbeth Bogaard, Maroa Bogaard, Anna Bogaard en Bastiaan Bogaard, nagelaten kinderen van zijn broer Maarten Bogaard, te Spijkenisse overleden aan zijn nicht Lijsbeth de Jong, nagelaten kind van zijn zuster Anna Bogaard, in leven huisvrouw van Jan de Jong te Heenvliet aan zijn neef Bastiaan Haupt, nagelaten zoon van zijn zuster Maartje Bogaard, in leven huisvrouw van Harmen Kasper Haupt te Zuidland zijn kleding en sieraden en een bedrag van f 4000. Universeel erfgename is zijn huisvrouw, of bij haar vooroverlijden haar voordochter. De vrouw legateert aan haar man een bed met toebehoren, een kabinet naar keuze en een zilveren knipbeugeltje. Universeel erfgename is haar dochter Neeltje van der Linden, huisvrouw van Gabriel Trouw onder Rockanje. Indien haar erfgename onmiddellijk na haar overlijden een scheiding van de boedel wenst, dan heeft haar man optie op koop van haar helft in de molen voor f 4000. De weduwnaar daarentegen heeft optie op koop van 6 G 24 R onder de Kwak en 5 G 246 R onder Rockanje met nog een weitje onder Heenvliet tegen de oorspronkelijke koopprijs. Executeurs van het testament zijn gemelde Trouw en Isaak Abrahams Vermaat wonend onder Rugge. Seclusie weesmeesters.
    4. Notariele akte, NA0011, 2 september 1831
      Abraham Nootenboom arbeider wonende Zwartewaal gehuwd met Elizabeth de Jongh bevorens weduwe van Leendert van Beek korenmolenaar Heenvliet met wie zij in g.v.g. is gehuwd geweest en diens erfgename krachtens hun mutuele testament gepasseerd op 01/02/1806 voor nts Jan Jacob Villerius te Heenvliet, Jacomijntje van Beek meerderj. ongehuwde dochter, zonder beroep, wonende Heenvliet en Jan Lolkus melkboer wonende aldaar 1e als gehuwd met Anna van Beek en 2e als voogd over Lena van Beek, zijnde Jacomijntje, Anna en Lena van Beek de enige nagelaten kinderen van voornoemde Leendert van Beek en zijn erfgenamen. Zij verklaren toe te stemmen in en de hypotheekbewaarder in Brielle te machtigen tot de doorhaling van de inschrijvingen ambtshalve genomen op 29/12/1830 in deel 30 nr 90 tbv Elizabeth de Jong voormeld en t.l.v. Jan Lolkus op 03/01/1831 deel 30 nr 92 tlv Elias Helm eigenaar te Heenvliet krachtens een proces-verbaal van verkoop en koop. Getuigen Pieter Kwak candidaat-notaris wonende Zwartewaal en Pieter van der Meer herbergier wonende Heenvliet.
    5. DTB0038
    6. BS Overlijdens register, BSO0075, 39
    7. DTB0441

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 7 september 1784 lag rond de 23,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1784: Bron: Wikipedia
      • 19 maart » De Waal breekt op twee plaatsen door de dijk bij Haalderen. Het dorp wordt bijna geheel verwoest. Circa vijftien mensen verdrinken.
      • 15 september » Vincenzo Lunardi laat de eerste waterstofballon op.
      • 26 november » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Verenigde Staten van Amerika.
    • De temperatuur op 12 september 1784 lag rond de 18,0 °C. De wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
    • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
    • In het jaar 1784: Bron: Wikipedia
      • 19 maart » De Waal breekt op twee plaatsen door de dijk bij Haalderen. Het dorp wordt bijna geheel verwoest. Circa vijftien mensen verdrinken.
      • 15 september » Vincenzo Lunardi laat de eerste waterstofballon op.
      • 26 november » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Verenigde Staten van Amerika.
    • De temperatuur op 11 december 1830 lag rond de 6,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: regen hagel winderig. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1830: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 2,6 miljoen inwoners.
      • 6 april » De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook Mormonen genoemd, wordt officieel georganiseerd.
      • 18 mei » Het dorp Gendringen in de Achterhoek wordt door een grote brand grotendeels in de as gelegd.
      • 5 juli » Frankrijk valt Algerije binnen.
      • 31 juli » Koning Karel X van Frankrijk wordt gedwongen tot troonsafstand en vlucht naar het buitenland.
      • 25 augustus » De opvoering van de opera La muette de Portici van Daniel Auber in de Brusselse Koninklijke Muntschouwburg mondt uit in rellen: Belgische separatisten komen in opstand tegen koning Willem I.
      • 4 oktober » België heeft de troepen van Koning Willem I verjaagd en roept de onafhankelijkheid uit bij monde van het Voorlopig Bewind.
    • De temperatuur op 8 oktober 1859 lag rond de 14,2 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
    • In het jaar 1859: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
      • 24 januari » Walachije en Moldavië worden verenigd als Roemenië.
      • 17 februari » Première van de opera Un ballo in maschera van Giuseppe Verdi in Rome.
      • 22 mei » Frans II volgt Ferdinand II op als koning der Beide Siciliën
      • 17 augustus » De Amerikaanse posterijen zetten vanaf vandaag een nieuw voertuig in: de luchtballon.
      • 27 augustus » In Titusville wordt 's werelds eerste exploitabele olieveld gevonden.
      • 24 november » De Britse bioloog Charles Darwin publiceert De oorsprong der soorten (oorspronkelijke titel: On The Origin of Species). De eerste druk is meteen uitverkocht.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam De Jong

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Jong.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Jong.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Jong (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Rob van den Berge, "Kwartierstaat R.J. (Rob) van den Berge", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-rob-van-den-berge/I837.php : benaderd 9 juni 2024), "Lijsabeth de Jong (1784-1859)".