Kwartierstaat Johannes Gerardus Swart » Clemens van Weede van Vanevelt Ridder van den Grave Jesu Christi

Persoonlijke gegevens Clemens van Weede van Vanevelt Ridder van den Grave Jesu Christi 


Gezin van Clemens van Weede van Vanevelt Ridder van den Grave Jesu Christi


Notities over Clemens van Weede van Vanevelt Ridder van den Grave Jesu Christi

0012-436-10 Index op transporten
Akte van transport400 31-08-1591; Huijsinge daer sij comparante tegenwoordig inne woent, Corenmarckt.
Aktedatum: 31-08-1591
Leningnemer: Lutghen, weduwe van za: Gijsbert Bosch, mit Cornelis Anthonisz hare gecoren momber.
Leninggever: Nellitgen, Clemens respective dochter ende soen van de weduwe zal: Elias van Vanevelt.
Lening: Een jaerlickse lijffrente van twaalff gulden.
Onderpand: Huijsinge daer sij comparante tegenwoordig inne woent, Corenmarckt.
Opmerkingen: Op den 22 junij 1594 (stilo veteri) compareerde Harman van Vanevelt ende bekende van wegen sijn moeder dese twaalff gulden tijn stuivers jaerlix afgelost ende voldaen te sijn bij de weduwe van Gijsbert Bosch.
Bladzijdenummer: 149 (2)
Toegangsnummer: 0012 Stadsgerecht Amersfoort, 1435-1811
Inventarisnummer: 436-10

Datering: 11-02-1611
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b002
Aktenummer: 145
Soort akte: Overdracht
Samenvatting: Overdracht rentebrief
Bijzonderheden:
Mr. Ernst van der Wal heeft overgedragen ten behoeve van Clemens van Vanevelt de helft van het derde deel van een rentebrief van 300 gulden hoofdsom, Jan Wouterszn. toekomende onder dezelfde voorwaarden als hij de rentebrief alsmede Clemens van Vanevelt en Cornelis de Goijer, ieder voor een derde deel, gekocht hebben en waarvoor hij zich mede als borg en opdrachtgever heeft verbonden. Hij verklaart daarvoor door Clemens van Vanevelt voldaan te zijn. Clemens van Vanevelt beloofde mr. Ernst van der Wal, vrouw en erven te vrijen, kosteloos en schadeloos te houden van deze borgtocht. Mr. Ernst van der Wal verklaart van de borgtocht geen recht noch actie meer te behouden. Hij heeft de rentebrief in handen van Clemens van V. geleverd. Voor de "vrijnge en waringe" van de borgtocht van de rentebrief heeft zich bij deze voor Clemens van V. ten behoeve van mr. Ernst v.d.W. tot borg gesteld Geraert Verhaer, te weten dat men de principale debiteur eerst gehouden is te "verwinnen en uit te panden", eer men de borg mag aanspreken. Akte ten huize van Jan Cuper.
Overdrager: Mr. Ernst van der Wal
Ontvanger: Clemens van Vanevelt
Borg van ontvanger: Geraert Verhaer
Getuige:
WillemJanzn. van Lielaer
Adriaen Corneliszn.
Objecten: De helft van het derde deel van een rentebrief van 300 gulden hoofdsom, Jan Wouterszn. toekomende.

0083-AT002b003 AT002b003 Notaris J. van Ingen
Notariële akteJohan van Ingen 34 17-07-1612 Verkoop
Datering: 17-07-1612
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b003
opdrachtnemer: Gosen Everts
Voornaam: Gosen
Achternaam: Everts
Aktenummer: 34
Soort akte: Verkoop
Samenvatting: Opdracht tot verkoop
Bijzonderheden: Clemens van Vanevelt geeft volkomen last en bevel aan Goosen Everts om te verkopen of anderszins te verhandelen de volgende zaken: - een schilderij van de drie koningen met een waarde van 5 pond Vlaems; - nog een stuk van de drie koningen en nog een van de besnijdenis, beide in glas; - 14 stukken van Coornhert ten huize van Cornelis Janszn. van Wijck; - nog 10 van dezelfde stukken, zijnde te Amsterdam; - het stuk vandien in de lijst gezet, zijnde tot 7 gulden; - een vergulde "triarm"(drie-armige kandelaar) van St. Peter; - een schilderij van Cupido; - een "Louwertje"; - een landschap; - een eeuwige almanak met het "beloop" van de wereld; - een spiegel van parelmoer bedekt met een zijden behangsel met goud speldewerk; - een stuk van Marocca in Italië tot 7 pond Vlaems; - een stuk van Jozef en Maria; - drie godinnen in een schilderij; - twee "bandoren"; - een vergulde "fent"; - een Maria Magdalena, ter waarde van 7 gulden; - een stock beurs; - een roer met been ingelegd; - een stuk van Loth met dochters en nog een avond(?)mael beide te mr. Jans van Wijck; - de keth stock, niet minder dan 16 gulden; - een koperen slot; - een schilderij van de 10 geboden; - een stuk van drie koningen in olieverf tot 25 gulden; - een (schilderij van een) meercath; - een (een schilderij van een) paar engelse messen met een koker. Alle voornoemde schilderijen zijn van verf.
Nog 14 gulden en 2 stuivers door hem ingelegd, waartegen Gosen Everts wederom 50 carolus gulden ingelegd heeft. En dit, behalve de obligaties, die door Clemens van Vanevelt heden aan Gosen Everts zijn overgedragen, betreffende de Jeruzalemreis, tot ca 1.400 gulden, waarvan de penningen door Clemens zijn ingelegd en waaronder de voornoemde 50 gulden van Gosen zijn begrepen.
(zie ook aktenr. 33)
Opdrachtgever: Clemens van Vanevelt

Datering: 07-02-1614
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b003
Aktenummer: 384
Soort akte: Boedelscheiding
Samenvatting: Scheiding van erfenis
Bijzonderheden:
Comparanten: - Clemens van Vanevelt, - Geraerdt Verhaer, als man en voogd van - Petronella van Vanevelt, - Cecilia en - Maria van Vanevelt, kinderen en erfgenamen van Elias van Vanevelt en Beatris Meyns, hun overleden vader en moeder. Zij hebben de volgende boedelscheiding opgericht; Cecilia en Maria met handen van hun gecoren voogd, Johan van Ingen.
Clemens van Vanevelt zal in eigendom krijgen, voor hem en zijn erven, een zekere engh, genaamd de Hooge Enghe, gelegen in het gerecht van 't Hoogelant, tegenover de Thijnsberch. Belend aan de ene zijde die van het Weeshuis alhier en aan de andere zijde de Malenwetering. Idem nog een rentebrief van 1.000 gulden op mr. Johan van Oldebarnevelt, Roderijs hille van Tempel, gevestigd in het huis genaamd Luttekeweede. Nog een plechte (rentebrief) van 150 gulden hoofdsom, op het huis staande aan de Puth op Blommendael, eigendom van Aeltgen Cruvers. Nog een hofje met een huisje dat daarop staat, gelegen achter de Doelen alhier, belend aan de ene zijde de erfgenamen van Cornelis Albertszn. in Cana Galilea, en Harman Teut aan de andere zijde. Geraerdt Verhaer wordt in voorgenoemde kwaliteit toebedeeld het huis, hof en hofstede dat door hun ouders het laatst is bewoond en na hun dood ontruimd. Alsmede huis en hof daarnaast staande, en gelegen in de Bredestraat, alhier, met de last van 10 stuivers en 8 penningen jaarlijks, toekomende aan Ons Lieve Vrouwe Capelle, alhier, losbaar of onlosbaar, volgens de brieven die daarvan zijn. Alsmede alle goederen die Petronella van Vanevelt ten huwelijk zijn meegegeven plus nog 200 gulden dat zij staande het huwelijk van haar moeder heeft ontvangen, die hiermede tevens zullen zijn verrekend. Cecilia is toebedeeld een maat land, gelegen in het Gerecht Bunschoten, aan de ene zijde belend door de Sydtwynt en tegenwoordig in gebruik bij Gijsbert Sluymer.
Idem 200 carolus gulden hoofdsom op Goort Verhaer; idem 275 car. gulden hoofdsom ten laste van Maria van Bloklant, weduwe van Gerrit van Davelaer, gevestigd in haar huis aan de Vismerkt; nog 50 gulden hoofdsom ten laste van Thyman Lambertszn. c.s. Maria is toebedeeld 3 dammaten land, gelegen in de Duyst, gemeenschappelijk met Henrick Cloeszn. Nog een obligatie van 300 gulden hoofdsom ten laste van Willem van Achtevelt. Nog een obligatie van 300 gulden op Gijsbert van Langevelt en een obligatie van 100 gulden ten laste van Harman Jacobszn. van Hagenouwen. En een plechte (rentebrief) van 200 gulden op zeker land gelegen te Bunschoten en eigendom van mr. Johan van der Eem, advocaat voor de hove van Utrecht, of aan wie hij het heeft nagelaten. Nog een plechte van 150 gulden hoofdsom gevestigd in zeker land, gelegen te Emmenes, en eigendom van Bart Gijsbert of aan wie hij het heeft nagelaten. Nog een plechte van 150 gulden hoofdsom, gevestigd in zeker veen, gelegen in het Hateveen, op 't Hoogelant. Idem 100 gulden hoofdsom gevestigd in een morgen land, gelegen op 't Hoogelant, en eigendom van Wilem Ariszn., met aan de ene zijde Jan Willem van Doornick en aan de andere zijde de Laechse weg. Nog een obligatie van 50 gulden hoofdsom ten laste van Peter Willemzn. van Davelaer. De brief van 800 gulden hoofdsom, ten laste van Peter de Goyer, als eigenaar van het erf op Lielaer, waarin deze hoofdsom is gevestigd, zal tussen Cecilia en Maria gemeenschappelijk zijn, ieder voor de helft. Mits dat zij tot hun last nemen, dat zij bij deze doen, de 150 gulden hoofdsom die Jacob van Dolre tot last van Beatris Meyns heeft. Voorts zullen de roerende goederen tussen de partijen verdeeld worden zoals zij hebben afgesproken en zullen zij ieder profiteren en genieten de lopende renten en pachten die zullen vervallen van hun respectieve percelen.
Datgene dat voordien vervallen was, komt in de gemeenschappelijke boedel, uitgezonderd de rente van genoemde Peter de Goeyer. Dit zal lopen tot gemeenschappelijk profijt. Hiermee zijn partijen in vriendschap gescheiden ten eeuwigen dage, zowel van de erfenis van hun vader en moeder als van hun broeder en zuster, zonder enige actie of gemeenschap in goederen op elkaar te behouden.
Erfgenaam:
Clemens van Vanevelt
Petronella van Vanevelt
Cecilia
Maria

Datering: 12-06-1616 (N.B. er staat 1615)
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b005
Aktenummer: 151 (zie 150)
Soort akte: Overeenkomst
Samenvatting: Overeenkomst over annulering koop
Bijzonderheden: Comparanten:
- Dirck Meynszn., ter ene zijde, en
- Clemens van Vanevelt, ter andere zijde.
Zij zijn overeengekomen dat de koop van een huis c.a. (akte 150) zal vervallen en wordt bij deze geannuleerd. De betaling van 356 gulden van 05-04-1616 zal betaald blijven. Dirck Meynszn. zal van deze betaling aan Clemens van Vanevelt in mei 1617 270 carolus gulden betalen voor zover het huis in het geheel wordt verkocht, of contante penningen, te betalen voor mei 1617. Dirck Meynszn. zal gehouden zijn deze 270 carolus gulden bij betaling van deze contante penningen aan Clemens van Vanevelt te betalen.
Voor deze betaling stelt Jkhr. Walraven van Waerdenburg zich bij deze borg voor Dirck Meynszn.
Clemens van Vanevelt heeft vanwege de kwijtschelding van de voornoemde koop, aan Dirck Meynszn. kwijtgescholden hetgeen die betaling volgens de voornoemde kwitantie meer aan hem is betaald dan de voornoemde 270 gulden.
Ook is overeengekomen dat de vervallen en lopende huishuur, evenals andere voordelen van het huis en wat daarbij hoort, zal komen tot profijt van Dirck Meynszn.
Er is nog afgesproken dat, wanneer door Meynszn. het huis voor meer wordt verkocht dan 1.650 gulden, het surplus dan door Meynszn. voor de helft aan Van Vanevelt zal worden overhandigd.
Niettemin blijft Jkhr. Walraven van Waerdenburg onverkort op zijn rechten staan met betrekking tot de kooppenningen van het voornoemde huis die hem door Dirck Meynsz. daarvoor beloofd zijn, en tot hij van de voornoemde borgtocht voor Meynszn. zal zijn bevrijd.
Ook zijn berekend, gekwiteerd en ingetrokken bepaalde 123 gulden en 10 stuivers, die Meynszn. van Van Vanevelt nog tegoed heeft voortspruitend uit andere handelingen. Zodanig dat zij nu beiden met elkaar ten aanzien van deze handelingen alles zuiver hebben afgehandeld.
Maar los daarvan blijven staan de obligaties die door deze partijen op de borgtocht van de Oost Indische Reyse aangegaan zijn. (N.B. C. van Vanevelt tekent met: Ridder van de Grave Jesu Christi.)
Eerste partij: Dirck Meynszn.
Tweede partj: Clemens van Vanevelt, tekent met: Ridder van de Grave Jesu Christi
Belanghebbende en borg: Jkhr. Walraven van Waerdenburch ( of Waerdenborch)

Datering: 26-03-1616
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b005
Aktenummer: 150 (zie 151)
Soort akte: Verkoop
Samenvatting: Verkoop huis c.a. in de Muurhuizen
Bijzonderheden:
Dirck Meynszn. heeft dit voor zichzelf en zijn vrouw, Geertgen, verkocht aan Clemens van Vanevelt en zijn erven, vrij van alle lasten. De koper belooft aan de verkoper voor deze aankoop 1.650 gulden te betalen in obligaties, waarmee de verkoper tevreden kan zijn.
Aanvaarding mei 1616.
Ook is overeengekomen dat de koper de huurder van het huis, voor de huur van een jaar, ingaand op de verhuistijd mei 1616, zal aanhouden, mits de koper deze huur van 75 gulden zal genieten. Zoals de koper tevens zal genieten de koop van de druiven van Jan Corn.zn. Cruyff, voor de som van 14 gulden.
De verkoper belooft het huis te "vrijen en waren" van alle lasten.
Boven de voornoemde kooppenningen zal de koper nog aan de armen een rosenobel geven (= gouden Engelse munt), en de wijnkoop zal half om half gedragen worden.
05-04-1616: de verkoper verklaart van de koper ontvangen te hebben een obligatie van 300 gulden hoofdsom, ten laste van Jkhr. Wilhelm van Eep en Jkhr. Johan Georgien van Pulitz, die zich 15-03-1616 borg heeft gesteld. Verder nog een obligatie van 56 gulden ten laste van Jkhr. Walraven van Waerdenburch.
Deze 356 gulden worden afgetrokken van de kooppenningen in bovengenoemde koopovereenkomst.
(N.B. vervolg in akte151)
Verkoper: Dirck Meynszn.
Koper: Clemens van Vanevelt
Objecten: Huis, hof en hofstede (destijds gekocht van Jkhr. Walraven van Waerdenborch), inclusief de bedsteden en verder huisraad die eigendom zijn van de verkoper.

Datering: 04-05-1616
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b005
Aktenummer: 77
Soort akte: Verklaring
Samenvatting: Verklaring over geldontvangst
Bijzonderheden:
Comparanten:
- Henrickgen Thonis, weduwe van Wouter Berent,
- Jan Wouterszn., gecoren voogd in deze voor Henrickgen Thonis,
- Clemens van Vanevelt.
Jan Wouterszn. verklaart voor zichzelf en voor Henrickgen Thonis , voor zover nodig is, en voor hun erfgenamen, ontvangen te hebben uit handen van Clemens van Vanevelt de som van 46 gulden en 14 stuivers. Dit ter voldoening voor hetgeen comparanten verkocht en gecedeerd hebben voor hen en hun erven, alsmede van Clemens van Vanevelt, voor hem en zijn erven, 12 gulden en 10 stuivers jaarlijks, die Henrickgen Thonis haar leven lang heffen en ontvangen zal, volgens een plechte (rentebrief) ten behoeve van Belichgen Lamberts, weduwe van Boldewijn Mouwer en Steven Dircxzn., brouwer, uit het huis staande in de ..........straat, door Jan Mowel van de comparante gekocht.
En de heffing van deze rente zal ten behoeve van Clemens van Vanevelt en zijn erven of ...................en actie nu mei 1616 ingaande en ................ deze hebbende met zijn bleycken (?) wille gedurende zo lange de voornoemde Henrickgen Thonis in levende lijve wezen zal volgens de voornoemde plechte verzoeken de comparanten alsmede Clemens van Vanevelt hiervan acte. Bij deze.
Getuigen zijn Henrick Peters en Thijman Thijmans.
verklaarder: Henrickgen Thonis
Jan Wouterszn.
Belanghebbende: Clemens van Vanevelt
Getuige:
Henrick Peters
Thijman Thijmans

Datering: 08-04-1616
Notaris: Johan van Ingen
Plaatsingscode: AT 002b005
Aktenummer: 61
Soort akte: Overeenkomst
Samenvatting: Overeenkomst over proces
Bijzonderheden:
Er was een proces tussen Willem Bosch als gemachtigde van Willem Bos passementier en wonend te Londen, als eiser, en Clemens van Vanevelt, als gedaagde. Het betreft een obligatie en de betaling van de proceskosten.
Door bemiddeling van onderstaande "amicabele" tussenpersonen zijn partijen overeengekomen dat voornoemde Vanevelt te Londen de verdediging zal voeren in het proces tegen de weduwe van Phineas (of Pheneas) Buckeke of haar crediteuren en deze Willem Bosch, als originele eiser, van deze borgtocht en gerechtskosten aldaar zal vrijwaren, kosteloos en schadeloos houden.
En dat eerdaags, uiterlijk binnen een maand of zes weken, Willem Bosch, passementier, behoorlijke aanwijzingen en adres daartoe zal leveren naar zijn beste kennis en als hem bewust is.
En dit alles voor zover dit proces door Willem Bosch (passementier), in Londen, niet is verzuimd en dat dit mitsdien in zulke staat is dat de verdediging alsnog vrij staat.
En bij gebrek daar aan, te weten wanneer deze verdediging niet vrij staat en het proces aldaar door Willem Bosch (passementier) verzuimd was, dan zullen deze partijen op zichzelf blijven met betrekking tot dit proces en ieders recht en gerechtigheid.
Wanneer dit accoord effect sorteert, zullen deze kosten van het proces, die alhier en elders gemaakt zijn, gecompenseerd worden en door de voornoemde partijen ieder aan zijn kant "aespectiuelick" gedragen.
Willem Bosch verklaart, als originele eiser, van Clemens van Vanevelt d.d. heden voor zijn werk en gemaakte onkosten ontvangen te hebben 12 carolus gulden.
De akte is tevens getekend door:
Rijck van Mulenborch
Rijck Bosch
Lodewijck van Mulenborch
Geraert Verhaer
Willem B (?)
en door Willem Bosch, Willem Bosch en Clemens van Vanevelt.
Eerste partij:
Willem Bosch
Willem Bosch
Tweede partij: Clemens van Vanevelt
bemiddelaar:
Rijck van Mulenborch
Rijck Bosch
Lodewijck van Mulenborch
Geraert Verhaer
Willem B (?)

Datering: 1607-08-07
Comparanten:
ter ene zijde, - Clemens van Vanevelt en Gerrit van Dashorst, vanwege Jan (Johan) van Vanevelt (bruidegom). ter andere zijde, - Henrick Zaell en doctor Hugh Ruysch (raad in de hove van Utrecht), vanwege Hillegonde Zaell (bruid).
Akten: Huwelijkscontract: 07-08-1607 J. van Ingen AT 002b001 nr. 105.
Opmerkingen:
De bruidegom brengt in de helft van alle goederen, heerlijk, deelbaar, roerende en onroerende, die hij gemeenschappelijk gehad heeft met zijn 4 kinderen (te weten: Joost, Harmen, Bernt en Weymtgen), verwekt bij Margareta Zoes. Onverminderd hetgeen zijn zoon Joost in plaats van zijn moeders goed bij zijn huwelijk heeft ontvangen en daarbij nog de portie van het erfdeel dat hem is aangeerfd van wijlen Harman van Vanevelt, zijn zoon. "Alle welke goederen na de consummatie van deze huwelijk opt spoedelickst bij de toekomende contharellen (= echtpaar) onder haar eigen hande pertinentelijk zullen worden gespecificeerd."
De bruid brengt in alle goederen, heerlijk, deelbaar, roerende en onroerende die zij tegenwoordig heeft, mede te specificeren als boven. Nochtans dat elk van de toekomende echtelieden hun inschulden zelf behouden om hun vrije wil voor datum van dit huwelijk en deze kosten dragen.
De bruidegom belooft spoedig met zijn kinderen over te gaan tot boedelscheiding van hun moeders erfenis.
Als bruid of bruidegom overlijden, gaan de goederen terug naar de zijde waarvan ze gekomen zijn. Winst en verlies zal zijn half om half.
Jan zal Hillegonde lijftochten in het "rechte vierendeel" van de Weeder thiend en vier "hoeufse deelen" , gemeenschappelijk met andere delen met de kinderen van Zain Jan van Dashorst en zijn, Vanevelts, kinderen. Plus nog in de "rechte helft" van het huis in de Crommestraat, waarvan hij het grote huis zelf bewoont en het andere gehuurd wordt door Garrit Garritszn., gemeenschappelijk met hem (bruidegom) en zijn kinderen plus nog de "rechte helft" van een losrente van 90 gulden jaarlijks, beleden bij Gerrit Aertszn. uit zijn landen te Soest, gemeen met zijn kinderen. Zij zal bovendien voor zichzelf houden al haar clederen, cleynodiën en trouwschat en al hetgeen tot haar lijf behoort, zoals ook Jan en de zijnen alles zullen behouden dat tot hun lijf behoort.
De akte is niet ondertekend, maar in de kantlijn staat dat deze akte van woord tot woord is overgeschreven en door de huwelijkslieden is getekend en bezegeld.

Datering: 1615-08-04
Naam: Van Vanevelt, Clemens (Chauailliers del segrullikro de Christi) (N.B. doorgestreept staat "Ridder van de Grave van Liheeren Jesu Christi")
Akten: Procuratie: (ca) 04-08-1615 J. van Ingen AT 002a001 folio 413 V.
Opmerkingen:
Hij machtigt Wouter Janszn. Both om uit zijn naam met vriendschap of met recht te manen, innen en vorderen alsulke penningen en inschulden als hij, comparant, op verscheyden persoonen spreckende heeft uit kracht van een obligatie, penningen te ontvangen enzovoort en hiervan rekening en bewijs te leveren. Gedaan ten huyze van Mathijs Ogla Goortszn. van 't Wolt (weerd in de Valck). Getuigen: genoemde Mathijs en mr. Hubert Claer (tekent: Hubertus)

Datering: 1616-12-02
Naam: Van Vanevelt, Clemens (borger van Amersfoort)
Akten: Procuratie: 02-12-1616 J. van Ingen AT 002a001 folio 505 V - 506.
Opmerkingen:
Hij machtigt Lambert Broeniszn. (deurwaarder) en Evert van Mulenborch, om uit zijn naam te transporteren aan Goort Froe en Ytgen Amelis Versteech, zijn vrouw, en hun erven, zekere plechte van "zes harthoeck (hertoch) Philippus guldens tot 25 hollantse stuivers 't stuck" van Jacob Janszn. en Margriet, zijn vrouw, ten behoeve van Harman van Vanevelt en Dirckgen, zijn vrouw (comparantes bestevader en bestemoeder [=grootouders]), bij acte van 16-08-1548, op zeker huis op Bloemendal. Deze plechte heeft comparant verkregen door loting met zijn zwager en zusters uit een boedelscheiding. De genoemde hypotheek op het huis is in bezit van Aeltgen Corniers (of Corviers). Op de plechte zijn inmidels twee jaren rente verlopen. Gemachtigden dienen tevens te transporteren de achterstand van rente en belofte te doen van vrijwaring enzovoorts. Gedaan ter woonplaatse van Steven Stevenszn. (coster). Getuigen: Jan Gerritszn. (timmerman) en Clemens Peterszn. (N.B. Clemens van Vanevelt tekent als Clemens van Vanevelt Rijder van den Armé Jesu Christi.)

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Clemens van Weede van Vanevelt Ridder van den Grave Jesu Christi?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Clemens van Weede van Vanevelt

Meyns Jan Aertsz
± 1510-????
Beatrix Meyns dr
± 1540-> 1613

Clemens van Weede van Vanevelt
????-


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Over de familienaam Weede van Vanevelt


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Andreas F. Swart, "Kwartierstaat Johannes Gerardus Swart", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-johannes-gerardus-swart/I14708.php : benaderd 12 juni 2024), "Clemens van Weede van Vanevelt Ridder van den Grave Jesu Christi".