Dekker Genealogie Online » Afstammelingen van Dagobert I der Franken

Generatie 9 (vervolg)

32.

Lodewijk de Duitser, zoon van Lodewijk de Vrome (Louis I the Pious) der Franken van Provence en Geneva en Irmingard in de Haspengauw, is geboren 806. Hij is getrouwd met Emma van Beieren (Welf), dochter van Welf van Argengau en Eigilwich. Emma is overleden.

Zij kregen 3 kinderen:

Lodewijk de Duitser is overleden 876.

33.

Gisela van Francie, dochter van Lodewijk de Vrome (Louis I the Pious) der Franken van Provence en Geneva en Judith van Beieren (van Welf), is geboren rond 810. Zij is trad in het klooster van cysoing als weduwe. van beroep. Zij is getrouwd rond 836 in Friuli, Lombardy, Italy met Eberhard van Friuli, zoon van Unruoch II van Ternois en Engeltrude van Parijs. Hij is geboren 800 in Friuli-Venezia Giulia, Italy. Hij is marktgraaf van friuli, stichter van cysoing abbey van beroep. Eberhard is overleden op 16 december 866 in Cysoing, Nord, Nord-Pas-de-Calais, France en is begraven 866 in Abbey of St Calixtus, Cysoing, Nord, Nord-Pas-de-Calais, France.

Zij kregen 10 kinderen:

Gisela is overleden na 874 in Fécamp, Seine-Maritime, Haute-Normandie, France en is begraven op 5 juli 874 in Abdij St Calixte, Cysoing.

34.

Karel II (Karel de Kale) Keizer van het Roomse Rijk, zoon van Lodewijk de Vrome (Louis I the Pious) der Franken van Provence en Geneva en Judith van Beieren (van Welf), is geboren op 13 juni 823 in Frankfurt am Main, Duitsland. Hij is getrouwd (1) op 13 december 842 in Quierzy met Ermentrudis van Orléans, dochter van Odo van Orléans en Ingeltrude van Parijs. Zij is geboren op 27 september 830 in Orléans, Loiret, Centre, Francia. Ermentrudis is overleden op 39 jarige leeftijd op 6 oktober 869 en is begraven in St.-Denis Basilica, St.-Denis, S, Île-de-France, France.

Zij kregen 3 kinderen:

Hij is getrouwd (2) op 22 november 870 in Aken, Duitsland met Richildis van Metz, dochter van Buvinus van Metz. Richildis is overleden. Karel II (Karel de Kale) is overleden op 54 jarige leeftijd op 6 oktober 877 in Avrieux, Savoye, Frankrijk en is begraven in Basilica Cathedral of Saint Denis, Saint-Denis, Seine-Saint-Denis, Île-de-France, France.

35.

Rupert IV de Sterke Graaf van Tours, zoon van Robert III van Worms en Waldrada van Orléans, is geboren 820. Hij is getrouwd met Adelheid van Tours, dochter van Hugo II ( De Timide) van Tours en Ava van Morvois. Zij is geboren 810 in Tours, Indre-et-Loire, France. Adelheid is overleden op 15 september 870 in Brissarthe, Frankrijk.

Zij kregen 2 kinderen:

Rupert IV de Sterke is overleden op 2 juli 866.

Generatie 10

36.

Pepijn van Vermandois, zoon van Bernard van Italie en Cunigunde de Gellone, is geboren 815 in Vermandois, Neustrie, France. Pepijn is overleden rond 849 in Milano, Lombardia, Italie.

37.

Oda Billung, dochter van N van Billung en Aeda (Adelais) van Italy, is geboren 806. Zij is getrouwd rond 849 in Sachsen, Duitsland met Liudolf I van Saksen, zoon van Bruno van Saksen en Auda (Adidda) van Merseburg. Hij is geboren 806. Liudolf I is overleden op 11 maart 866 in Brunnshausen, Nedersaksen en is begraven 866.

Zij kregen 2 kinderen:

Oda is overleden op 7 mei 913 en is begraven in Sulingen, Lower Saxony, Duitsland.

38.

Berthe de Reims, dochter van Remigius IV (Remy) de Reims en Arsinde de Ponthieu, is geboren rond 814. Zij is getrouwd (1) met Eudes de Rouergue.

Zij kregen 3 kinderen:

Zij is getrouwd (2) met Raymond I van Toulouse.

Zij kregen 2 kinderen:

Berthe is overleden 887.

39.

Berthe de Ponthieu, dochter van Helgaud II (St Riquier) de Ponthieu en Bertha de Ponthieu, is geboren 830. Zij is getrouwd met Hernequin de Boulogne.

Zij kregen 1 kind:

Berthe de Ponthieu is overleden en is begraven.

40.

Lodewijk II (de jonge) /der Karolingen / van Italië der Franken, zoon van Lotharius I der Franken en Ermengarde (Irmingard) van Tours, is geboren 825 in Brescia, Italië. Hij is keizer van het rooms rijk - koning van noord-italië van beroep. Hij is getrouwd met Engelberga van Parma.

Zij kregen 3 kinderen:

Lodewijk II (de jonge) /der Karolingen / van Italië is overleden op 12 augustus 875 in Ghedi of Brescia, Lombardie, Italie en is begraven in Milaan.

41.

Hiltrude van Provence, dochter van Lotharius I der Franken en Ermengarde (Irmingard) van Tours, is geboren 825.

42.

Irmingard (Ermengarde), dochter van Lotharius I der Franken en Ermengarde (Irmingard) van Tours, is geboren rond 825. Zij is getrouwd voor maart 846 in Aquitanië, Frankrijk met Gijsbrecht I (Giselbert I) van Leuven.

Zij kregen 1 kind:

Irmingard (Ermengarde) is overleden 864.

43.

Gisela der Franken, dochter van Lotharius I der Franken en Ermengarde (Irmingard) van Tours, is geboren 830. Gisela is overleden 860.

44.

Lotharius II der Franken de Lorraine (Carolingian), zoon van Lotharius I der Franken en Ermengarde (Irmingard) van Tours, is geboren 835 in Lorraine, Alsace, France. Hij is koning van lotharingen (loraine) van beroep. Hij is getrouwd (1) met Waldrada van Lotharingen (von Wormsgau).

Zij kregen 5 kinderen:

Hij is getrouwd (2) 855 met Theutberga, dochter van Boso de Oude van Arles en Ermengarde Van Provence van Italië. Theutberga is overleden na 869. Lotharius II is overleden op 8 augustus 869 in Plaisance (Italië en is begraven augustus 869 in Basilica Of Sant'antonino, Piacenza, Italy.

45.

Karel (Carolus de jonge) de Provence van Lotharingen, zoon van Lotharius I der Franken en Ermengarde (Irmingard) van Tours, is geboren 845 in Klooster St Pierre les Nonnains-Lyon-Franrijk. Karel (Carolus de jonge) is overleden op 24 januari 863 in Lyon.

46.

Balderic Graaf van Kleef en Teisterbant en Betuwe, zoon van Balderic (Boudewijn) van Kleef van Teisterbant en Hildegardis (Rotrude) der Franken, Gravin van de Provence en Genève, is geboren rond 810. Balderic is overleden 846.

47.

Ansfried van Teisterband, zoon van Balderic (Boudewijn) van Kleef van Teisterbant en Hildegardis (Rotrude) der Franken, Gravin van de Provence en Genève, is geboren 812. Ansfried is overleden 863.

48.

Robbrecht van Kleef van Teisterbant, zoon van Balderic (Boudewijn) van Kleef van Teisterbant en Hildegardis (Rotrude) der Franken, Gravin van de Provence en Genève, is geboren rond 815 in Teisterband, Kerk Avezaath. Robbrecht is overleden 857 in Heusden, Noord-Brabant, Nederland.

49.

Everhard van Kleef, zoon van Balderic (Boudewijn) van Kleef van Teisterbant en Hildegardis (Rotrude) der Franken, Gravin van de Provence en Genève. Hij is getrouwd met Bertha van Beieren. Everhard is overleden 833.

50.

Ranulf I van Aquitanie, zoon van Gerhard van Aquitanie en Hildegardis (Rotrude) der Franken, Gravin van de Provence en Genève, is geboren 820 in Auvergne, France en is gedoopt 866 in Duke of Aquitaine. Hij is van beroep. Hij is getrouwd rond 845 in France met Bilichilde du Maine, dochter van Roricon II Roricon van Maine en du Maine. Zij is geboren in Maine, Charente, Poitou-Charentes, France. Bilichilde is overleden 858 in Maine, Charente, Poitou-Charentes, France.

Zij kregen 1 kind:

Ranulf I is overleden op 5 juli 866 in Brissarthe, Maine-et-Loire, France.


Deze stamboom is beschikbaar in tekst, PDF, DOC en EPUB formaat en als stamboom in grafische vorm.

stamboom in grafische vormDOC