De temperatuur op 23 april 1917 lag tussen -0.3 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 13,0 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » De Verenigde Staten kopen de Maagdeneilanden van Denemarken voor $25 miljoen.
20 april » Benoeming van Eugenio Pacelli tot nuntius in Beieren.
8 juli » De opstand in Petrograd (Sint-Petersburg) mislukt en Lenin vlucht naar Finland.
10 november » De Derde Slag om Ieper gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
25 december » De Turken zetten de laatste grote aanval in op Jeruzalem. De bezetters, de Britse troepen, winnen de slag.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Dag van overlijden 16 juli 1972
De temperatuur op 16 juli 1972 lag tussen 15,2 °C en 25,2 °C en was gemiddeld 20,2 °C. Er was 11,6 uur zonneschijn (71%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
10 januari » President Joseph-Désiré Mobutu van Zaïre verandert zijn naam in Sese Seko kuku Ngbendu wa za Banga, vrij vertaald "de sterke, krachtige leider die het land naar voorspoed zal brengen".
23 februari » De Franse schaatsster Elisabeth Vadot vestigt het werelduurrecord op de schaats in Grenoble: in één uur tijd schaatst ze 29363,4 m.
3 maart » President Jafaar Numeiri van Soedan vaardigt een decreet uit waarbij Zuid-Soedan autonomie verleend wordt.
30 maart » Eerste druk van het bankbiljet van 1000 gulden met Baruch Spinoza.
18 april » Een New Yorkse rechter beslist dat Vera de Vries, alias Xaviera Hollander, de Verenigde Staten moet verlaten.
2 september » DDR-sprintatlete Renate Stecher scherpt bij de Olympische Spelen in München het wereldrecord op de 100 meter aan tot 11,07 seconden.
Dag van begraven 20 juli 1972
De temperatuur op 20 juli 1972 lag tussen 18,8 °C en 31,4 °C en was gemiddeld 25,3 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (60%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
2 januari » President Joseph-Désiré Mobutu van Zaïre begint met zijn Afrikaniseringspolitiek: alle buitenlands klinkende geografische namen en persoonsnamen moeten in inheems klinkende woorden worden gewijzigd.
24 januari » Shoichi Yokoi, een Japanse soldaat, wordt na 27 jaar ontdekt op Guam.
30 mei » Leden van het Japanse Rode Leger richten een bloedbad aan op de Israëlische luchthaven Lod.
14 augustus » Een Iljoesjin-vliegtuig van de Oost-Duitse vliegmaatschappij Interflug stort neer op een buitenwijk van Oost-Berlijn. 156 mensen komen om.
13 december » Een Spaans chartervliegtuig stort neer tijdens het opstijgen van de Canarische Eilanden waarbij 155 personen omkomen.
14 december » Eugene Cernan verlaat als (tot nu toe) laatste bezoeker de maan om met de Apollo 17 naar de aarde terug te keren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Louis Kramer, "Kramer Stamboom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kramer_stamboom/I554705.php : benaderd 30 april 2025), "William Venhuizen (1917-1972)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.