26 januari » Slag bij Dogali: Abessinië verslaat de Italianen.
28 januari » De eerstesteenlegging van de Eiffeltoren vindt plaats in Parijs. De toren wordt ingehuldigd op 31 maart 1889.
13 maart » Aleksandr Oeljanov, de broer van Lenin pleegt een moordaanslag op tsaar Alexander III. In totaal 74 mensen worden hierbij opgepakt. De meesten worden vrijgelaten maar Aleksandr wordt terechtgesteld op 20 mei 1887 in Sjlisselburg.
15 augustus » Eerste beklimming van de Mönch in Zwitserland.
1 september » Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoonplaat.
1 september » Oprichting van de Elektrotechnische Fabriek N.V., later Getronics genaamd, door Groeneveld en van der Pol.
Dag van overlijden 27 juli 1964
De temperatuur op 27 juli 1964 lag tussen 14,4 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (20%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
4 januari » In het tv-programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer wordt het onderdeel Beeldreligie uitgezonden. Met bijbelteksten wordt de verslaafde beeldbuiskijker een spiegel voorgehouden.
28 maart » Radiopiraat Radio Caroline start uitzendingen.
24 mei » Bij rellen in het Estadio Nacional in de Peruviaanse hoofdstad Lima vinden ruim driehonderd mensen de dood.
26 mei » De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) wordt opgericht.
28 juni » Bisschopswijding van Johannes Willebrands, Nederlands secretaris van het Secretariaat voor de Eenheid onder de Christenen, in Rome door paus Paulus VI.
30 juni » In Amsterdam worden "Happenings" gehouden rond "Het Lieverdje"; het ontstaan van de provo's.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erin Leigh Kolks, "Kolks Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kolks-family-tree/I48547008643.php : benaderd 4 mei 2025), "Anna Catherine Koenig (1887-1964)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.