17 april » Slag bij Vlissingen, een zeeslag tijdens de Tachtigjarige Oorlog.
13 juli » Het Beleg van Haarlem eindigt met de overgave van de stad, waarna enkele duizenden soldaten en burgers werden geëxecuteerd. Het beleg geldt als een van de meest beruchte gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog.
23 augustus » Fernando Álvarez de Toledo, beter bekend als de hertog van Alva, arriveert in De Nederlanden.
8 oktober » Alkmaars ontzet, de eerste Nederlandse overwinning gedurende de Tachtigjarige Oorlog.
1 april » Kardinaal Alessandro Ottaviano de' Medici wordt gekozen tot Paus Leo XI.
10 april » Kroning van Paus Leo XI in Rome.
16 mei » Kardinaal Camillo Borghese wordt gekozen tot Paus Paulus V.
19 juni » Lodewijk II van Nassau-Saarbrücken erft het graafschap Nassau-Idstein van Johan Lodewijk II van Nassau-Idstein en verenigt zodoende alle bezittingen van de Walramse Linie van het Huis Nassau in één hand.
27 september » De Zweedse legers worden volkomen verslagen door Polen-Litouwen in de Slag van Kircholm.
19 oktober » Zaligverklaring van Stanislaus Kostka (1550-1568), Pools jezuïet, en Aloysius Gonzaga (1568-1591), Italiaans jezuïet, door Paus Paulus V.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erin Leigh Kolks, "Kolks Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kolks-family-tree/I332613867976.php : benaderd 7 mei 2025), "Isabel Holcroft (1555-1606)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.