De temperatuur op 15 juni 1879 lag rond de 20,4 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 64%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 27 november 1900
De temperatuur op 27 november 1900 lag rond de 9,3 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
1 januari » In Duitsland wordt het Bürgerliches Gesetzbuch van kracht.
22 februari » Hawaï wordt officieel een territorium van de Verenigde Staten.
2 juli » Eerste vlucht van een zeppelin, bij Friedrichshafen, Duitsland.
16 juli » Ray Ewry wint bij de Olympische Spelen in Parijs op één dag drie gouden medailles bij het springen uit stand. Dit zijn de eerste van in totaal tien medailles die hij bij verschillende Olympische Spelen zal winnen.
8 september » De Galvestonorkaan eist 6000 tot 12.000 levens in Texas.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
Dag van overlijden 23 oktober 1956
De temperatuur op 23 oktober 1956 lag tussen 8,8 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 11,9 °C. Er was 0,6 uur zonneschijn (6%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
23 maart » De Nederlandse Organisatie voor Internationale Bijstand, Novib, wordt opgericht. Tegenwoordig heet deze organisatie Oxfam Novib.
28 juni » De protesten in het Poolse Poznań beginnen. Ze vormen een aanleiding voor de Hongaarse Opstand in datzelfde jaar.
22 juli » In de Poolse stad Chorzów wordt het Stadion Śląski officieel in gebruik genomen met de oefeninterland tussen Polen en de DDR (0-2).
27 juli » Op de Amerikaanse luchtmachtbasis Lakenheath in het Britse Suffolk aan de Noordzee ontploft de brandstoftank van een B-47 bommenwerper naast een opslagplaats met kernwapens;
23 september » Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal speelt de eerste officieuze interland. In en tegen West-Duitsland wordt met 2-1 verloren.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erin Leigh Kolks, "Kolks Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kolks-family-tree/I332613328008.php : benaderd 5 mei 2025), "Clara Catherine Korman (1879-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.