De temperatuur op 9 maart 1905 lag tussen 4,0 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 6,3 °C. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » Russische troepen in Port Arthur capituleren voor de Japanse eenheden. De overgave vindt plaats zonder instemming van het Russische oppercommando.
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
12 februari » Het Zwitsers voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit zijn geschiedenis. In Parijs wordt met 1-0 verloren van Frankrijk .
27 juni » Er breekt muiterij uit op het Russische oorlogsschip Potemkin.
18 november » Prins Karel van Denemarken wordt koning Haakon VII van Noorwegen.
Doopdag 22 oktober 1905
De temperatuur op 22 oktober 1905 lag tussen 1,4 °C en 6,9 °C en was gemiddeld 3,6 °C. Er was 0,9 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
12 februari » Het Zwitsers voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit zijn geschiedenis. In Parijs wordt met 1-0 verloren van Frankrijk .
24 februari » In Zwitserland wordt de Simplontunnel voltooid.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
18 november » Prins Karel van Denemarken wordt koning Haakon VII van Noorwegen.
Dag van overlijden 8 november 1978
De temperatuur op 8 november 1978 lag tussen 1,6 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 5,1 uur zonneschijn (55%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
2 maart » De Tsjech Vladimir Remek is de eerste niet-Russische en niet-Amerikaanse ruimtevaarder.
18 april » Voorzitter van de Tweede Kamer in Nederland Anne Vondeling ontvangt 1,2 miljoen handtekeningen van het comité 'Stop de Neutronenbom'.
9 mei » In een geparkeerde auto wordt het lichaam gevonden van de Italiaanse politicus Aldo Moro. Hij was 55 dagen eerder ontvoerd door de Brigate Rosse.
2 juni » De Portugese scheidsrechter António Garrido deelt tijdens Argentinië-Hongarije (2-1) als eerste arbiter ooit twee rode kaarten uit tijdens een WK-eindronde: hij stuurt de Hongaren András Tórócsik en Tibor Nyilasi in de slotfase van het veld.
20 september » Premier John Vorster van Zuid-Afrika maakt zijn aftreden bekend.
1 december » Het eerste nummer van het Vlaamse dagblad De Morgen verschijnt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erin Leigh Kolks, "Kolks Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kolks-family-tree/I332610618952.php : benaderd 5 mei 2025), "Catherinam Margaritam Marmion (1905-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.