De temperatuur op 19 juli 1905 lag tussen 10,7 °C en 18,3 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 3,3 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
3 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub DSC Arminia Bielefeld.
27 juni » Er breekt muiterij uit op het Russische oorlogsschip Potemkin.
16 oktober » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Chiasso.
20 oktober » Oprichting van de Turkse voetbalclub Galatasaray SK.
3 december » Zoltán Halmay vestigt het allereerste officiële wereldrecord op de 100 meter vrije slag. In Wenen tikt de Hongaarse zwemmer aan in 1.05,8.
Doopdag 2 november 1919
De temperatuur op 2 november 1919 lag tussen -1.9 °C en 1,0 °C en was gemiddeld -0.6 °C. Er was 1,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
9 juni » De Israëlische krant Haaretz verschijnt als Hebreeuws dagblad in Tel Aviv, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.
14 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Ruch Radzionków.
10 september » Oostenrijk en de geallieerden tekenen een verdrag waarin de onafhankelijkheid van Polen, Hongarije, Tsjecho-Slowakije en Joegoslavië wordt erkend.
14 september » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub Kapfenberger SV.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
Dag van overlijden 27 januari 1989
De temperatuur op 27 januari 1989 lag tussen -1.1 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (75%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 januari » Met het overlijden van keizer Hirohito (87) eindigt voor Japan de zogenaamde Showaperiode (periode van verlichte vrede). Hirohito's zoon, Akihito, wordt de nieuwe keizer en een nieuwe periode, de Heiseiperiode, begint op 8 januari.
29 januari » Phobos 2 bereikt Mars en plaatst zich in een baan om de planeet.
5 februari » Emiel Mellaard verbetert in Den Haag het Nederlands indoorrecord verspringen met een afstand van 8,23 meter.
8 februari » De politie in Paraguay arresteert een aantal hoge functionarissen die te boek staan als aanhangers van de net afgezette president Alfredo Stroessner.
27 augustus » UNITA-leider Jonas Savimbi maakt na besprekingen in Pretoria met Zuid-Afrika's waarnemend president F.W. de Klerk bekend dat zijn guerrillastrijders het staakt-het-vuren in Angola weer voor een maand zullen respecteren.
29 september » De Colombiaanse president Virgilio Barco doet in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een dringende oproep aan de wereldgemeenschap om zijn land terzijde te staan in de strijd tegen de drugsmafia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erin Leigh Kolks, "Kolks Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kolks-family-tree/I332610618145.php : benaderd 4 mei 2025), "Emma Marie Dieckgrafe (1905-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.