De temperatuur op 9 december 1920 lag tussen -2.4 °C en 1,4 °C en was gemiddeld -0.1 °C. Er was 0.9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 maart » In Ierland breekt een anti-Britse opstand uit.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
28 augustus » Het duel tussen Joegoslavië en Tsjecho-Slowakije (0-7) in Antwerpen betekent voor beide landen de eerste officiële voetbalinterland uit de geschiedenis.
4 oktober » Oprichting van de Tunesische sportvereniging Club Africain.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
Trouwdag 27 februari 1943
De temperatuur op 27 februari 1943 lag tussen -1.1 °C en 10,6 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 7,4 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
2 februari » Het Duitse leger verliest de Slag om Stalingrad van het Rode Leger. Dit is een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog.
20 februari » Mexico - De vulkaan Paricutín ontstaat.
10 juni » László Bíró vraagt octrooi aan op de balpen.
17 augustus » Conferentie van Quebec begint.
12 oktober » De nazi-koning Tomislav II van Kroatië doet troonsafstand.
13 december » De geallieerden bombarderen Schiphol in zijn geheel plat, waardoor de luchthaven voor de rest van de oorlog wordt uitgeschakeld
Dag van overlijden 20 maart 1951
De temperatuur op 20 maart 1951 was gemiddeld 2,7 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (75%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
8 februari » Verheffing van de Apostolische prefectuur Banka en Billiton in Indonesië tot Apostolisch vicariaat Pangkal-Pinang.
9 februari » Bij een oliebrand in de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen vindt het zwaarste brandweerongeluk uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Vijf brandweerlieden komen om en een brandweerman raakt zwaargewond.
25 februari » Openingsceremonie van de eerste Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Buenos Aires.
23 mei » Tibetaanse afgevaardigden tekenen (gedwongen) een overeenkomst voor "De bevrijding van Tibet".
1 juni » De eerste cartoon van WiBo verschijnt op de voorpagina van de Volkskrant.
17 juli » Wim van Est rijdt als eerste Nederlander in de Gele Trui na de 12e etappe in de Tour de France.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Erin Leigh Kolks, "Kolks Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kolks-family-tree/I332566527534.php : benaderd 5 mei 2025), "David Aloysious Lanigan Jr (1920-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.