1 januari » Einde van de Spaanse overheersing in Cuba.
14 maart » Terugkeer van de Belgica, het expeditieschip waarmee Adrien de Gerlache het Zuidpoolgebied verkende.
21 juli » Begin van de Newsboy's strike, New York
10 augustus » In Stavanger wordt de Noorse voetbalclub Viking FK opgericht.
22 september » Oprichting Rotterdamse hockeyclub HV Victoria.
4 december » In Madison Square Garden in New York wordt de eerste officiële zesdaagse-wielerwedstrijd verreden
Trouwdag 6 oktober 1923
De temperatuur op 6 oktober 1923 lag tussen 5,9 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 5,9 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
4 april » Officiële opening van het Wilhelminakanaal.
13 april » Kurt Schwitters houdt in de bovenzaal van Hotel Phoenix te Drachten de laatste DaDa-bijeenkomst ter wereld.
12 juni » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland.
1 september » Tokio wordt getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan 140.000 doden.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
2 december » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van naaste belager Argentinië.
Dag van overlijden 1 juni 1989
De temperatuur op 1 juni 1989 lag tussen 4,1 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
11 februari » Zwemmer Giorgio Lamberti verbetert in Bonn zijn eigen Europese record op de 200 meter vrije slag kortebaan (25 meter) tot 1.43,64.
7 juni » SLM-ramp: een DC-8 met aan boord de meest talentvolle voetballers van Surinaamse afkomst stort bij de landing op Zanderij bij Paramaribo neer. Slechts 11 mensen overleven de crash.
18 oktober » Egon Krenz vervangt Erich Honecker als president van de DDR en blijft tot de val van de Berlijnse Muur staatshoofd van het communistische Oost-Duitsland.
7 november » Na 105 jaar van koloniaal bewind, waarvan de laatste 74 onder Zuid-Afrikaanse overheersing, gaan Namibiërs naar de stemlokalen om een wetgevende vergadering voor een onafhankelijk Namibië te kiezen — voor het laatste mandaatgebied op het Afrikaanse continent.
8 november » Bij een hevige slag tussen Marokkaanse troepen en strijders van de guerrillabeweging Polisario komen meer dan honderd mensen om het leven in het gebied Amgala in de Westelijke Sahara.
12 december » Ontslag van de Nederlandse kardinaal Johannes Willebrands als president van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen en benoeming van de Australiër Edward Idris Cassidy tot zijn opvolger.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Kennedy, "Kennedy Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kennedy-family-tree/P8485.php : benaderd 8 mei 2025), "Leland Cadd Reed (1899-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.